Nezvala demonstranty před budovu sněmovny zrovna Česká televize?

politika

"Nesledovali jste vysílání České televize, když poslanci vyjadřovali důvěru vládě Andreje Babiše a hlavně reportáže České televize z demonstrace na Malostranském náměstí a později před budovou sněmovny? Vždyť tím ČT na ta srocení diváky několikrát pozvala," napsal nám jeden čtenář.

Nezvala demonstranty před budovu sněmovny zrovna Česká televize?
Vyděšená redaktorka České televize popisuje jevy, na které ČT vlastně odpoledne zvala
15. července 2018 - 04:24

Má pravdu nebo nemá pravdu?

"Má. Vždyť skutečně v odpoledním živém vstupu z Malostranského náměstí nějaká mladá redaktorka oznámila v kolik hodin se kam přesunou demonstranti, kterých tam v tu chvíli bylo jen pár. Jinak  ve stejný den probíhala mírová demonstrace na Václavském náměstí, ale o té ČT divákům nesdělila vůbec nic  ani po jejím skončení," prohlásil student politologie, který si nepřeje  být jmenovaný, aby jej profesoři nepovažovali za svého kolegu.


Jak si to vysvětlujete?

"Že to kompars skupiny kolem politického provokatéra Miroslava Kalouska prostě umí. Vzpomeňme, co předvedl třeba při návštěvě čínské prezidenta, když se chtěl poslanec  s imunitou a s českou vlajkou se svými kumpány prodrat k Pražskému hradu přes policejní zátaras. Tentokrát skupina řádila před sněmovnou. Jinak všiml jsem si, že některé transparenty v rukou demonstrantů sice byly vyrobeny na koleně, ale  byly tam i jiné graficky i řemeslně vyrobené cedule, které byly patrně i dost nákladné."



Pořádat demonstrace proti vládě Andreje Babiše asi není snadné a levné?

"Máte pravdu, není. Navíc ten červencový termín pro vyjádření důvěry  české vládě byl nakonec pro organizátory demonstrací hodně nevýhodný. Jednak v  Praze už nebyli pro aktivisty všeho druhu dosažitelní vysokoškoláci v takovém množství, v jakém se srocují na prostranstvích, když probíhá výuka nebo nejsou prázdniny. Proto se zangažovala Česká televize, která pod rouškou pokrytí ve zpravodajství všechny události, vlastně na jednu z nich prováděla na ni nábor."

(ps, Prvnizpravy.cz, foto: z TV)






Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif