Zbořil: Největším distributorem vulgarit je Česká televize

politika

<< VIDEO >> Můžeme si připomeneme nějaká vulgární slova pana prezidenta nebo premiéra a poslanců při debatě v Poslanecké sněmovně. Ale největším distributorem vulgarit je Česká televize, říká v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz Zdeněk Zbořil.

Zbořil: Největším distributorem vulgarit je Česká televize
Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz
9. února 2019 - 03:20

Tento týden v Kongresu Donald Trump přednesl dlouho očekávaný projev o stavu unie, v pořadech České televize narůstají vulgarity a to i v těch co se vysílají v hlavním vysílacím čase a prezident Miloš Zeman překvapivě pozval na návštěvu České republiky samozvaného  venezuelského prezidenta Juana Guaidóa

A co vy na to pane Zbořile?

„Já si myslím, že pro bleskové rozhodnutí prezidenta Zemana k pozvání do České republiky, nebyla jen obava z krvavých převratů, jako byly v Chile a Rumunsku. Juan Guaidó je populární ve Spojených státech a v některých evropských zemích, je takový fotogenický a je na něj jistě zajímavější pohled než na prezidenta Madura. Jenom nevím, jestli si to naši politici uvědomují, že podpora takového způsobu převzetí moci, může přinést i jejich konec v politice, to se dá zaranžovat kdekoliv na světě,“ hodnotí Zdeněk Zbořil prezidentovu pozvánku.

V pořadech České televize narůstají vulgarity a to i v těch co se vysílají v hlavním vysílacím čase, jako kdyby neexistovalo nařízení RRTV o vysílání takových pořadů až po 22.hodině…

„Můžeme si připomeneme nějaká vulgární slova pana prezidenta nebo premiéra a poslanců při debatě v Poslanecké sněmovně. Ale největším distributorem vulgarit je Česká televize, ve zpravodajství je to dáno interpretací těch politiků, ale jde zejména o umělecká a dokumentární programy, dříve se mohla určitá slova používat jen po 22.hodině, ale dnes jsou pořady a dokonce i filmy, aby tam člověk slušné slovo pohledal a například když páni poslanci navštíví pražská divadla, tak se tam seznámí s tolika sprosťárnami, že z toho až mrazí,“ upozornil Zdeněk Zbořil.      

Donald Trump především vyzdvihl ekonomický pokrok Spojených států během posledního roku a vyzval Američany k jednotě.

„Komentátoři tvrdí, že Trumpův projev byl očekávaný, ale to se mýlí v hodnocení, ten projev byl neočekávaný  a aplaudovali mu i demokraté. Hlavně ekonomická část byla vypovídající a to si měli poslechnout komentátoři z ČT a nebo experti z Karlovy univerzity, kteří se o něm vyjadřovali jako o blbečkovi, ti co před dvěma lety předpovídali Americe krach, když bude Trump prezidentem,“ vyzval Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

Podrobnější analýzu si můžete poslechnout v následujícím rozhovoru Zdeňka Zbořila pro Prvnizpravy.cz.



(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif