Zbořil: Nestálo to za nic: A to se ví! (VIDEO)

politika

<< VIDEO >> Ten nešťastný pořad ČT byl poslední kapkou a vyvolal zájem pana prezidenta, že by se mělo uvažovat o dani, kterou všichni ČT platíme, uvedl Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

Zbořil: Nestálo to za nic: A to se ví!  (VIDEO)
Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz
21. září 2019 - 03:20

Tento týden jsme byli svědky umírněnější politiky ministra Petříčka vůči Číně, asi zjistil, že s ní obchoduje a  navštěvuje kdekdo ze Západu. Česká televize nás překvapila pořadem o fake news, který se nesetkal s pochopením, u tvůrců samozřejmě ano a možná proto se prezident Zeman zmínil o odebrání poplatků veřejnoprávní televizi. Rafinérie v Saúdské Arábii  bombardovaly drony a v reakci na útok Vladimir Putin nabídnul Saúdské Arábii protiletadlové systémy S-400…

A co vy na to pane Zbořile?

„Ten umírněný tón ministra Petříčka může být  samozřejmě ovlivněn tím, že do funkce, kterou vykonává,  stále hlouběji a hlouběji proniká a možná už neposlouchá hlasy, které poslouchal na počátku, ale hlavně, že si vyslechl názory našich podnikatelských kruhů , které mají na dobrých vztazích s Čínou zájem,“  říká Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

A to se ví…

„Mně se zdá , že poslední týden, čtrnáct dnů, se v ČT neobjevil jenom ten nešťastný pořad  „A to se ví“ , který byl vlastně poslední kapkou do sklenice vody, která konečně přetekla  a vyvolal zájem pana prezidenta  a takový tichý souhlas pana premiéra  s tím, že konečně už je tady  doba , kdyby se mělo uvažovat o dani, kterou všichni platíme i  když jsme hluší a slepí,“ komentuje Zdeněk Zbořil.

Vladimir Putin nabídl Saúdské Arábii systémy S-400…

„Útok byl překvapivý, ale i když  je Saúdská Arábie vyzbrojována moderními zbraněmi za miliardy dolarů tak je vidět, že je zranitelná. Vojenskopolitická a diplomatická nabídka Ruska, že dodají protiraketové systémy S-400. A to je skoro až na hranici ironie nebo dobrého vtipu, že Rusko nabízí zbraně před nějakými jinými zbraněmi, o jejichž provenienci moc nevíme, ale USA tvrdí, že to zařídil Írán, který je také částečně vyzbrojen ruskými zbraněmi. Podobně Rusko dodává zbraně také Turecku, takže tady roste dodavatel  zbraní, které by měly být lepší než dosavadní . Ale možná se tady licituje o nové zbrojní dodávky ,“ dodává Zdeněk Zbořil.

Podrobnější analýzu si můžete poslechnout v následujícím rozhovoru Zdeňka Zbořila pro Prvnizpravy.cz.


(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif