Bílý dům: Trump je přesvědčen o vítězství v případě obchodní války!

zprávy

Mluvčí Bílého domu Sarah Sandersová uvedla, že americký prezident Donald Trump je přesvědčen o vítězství v případě obchodní války.

Bílý dům: Trump je přesvědčen o vítězství v případě obchodní války!
Donald Trump: "Obchodní války jsou dobré"
6. března 2018 - 11:06

„Prezident má velkou důvěru v to, co skončí. Měli bychom vyhrát, ale cílem není to. Cílem je svobodný, čestný a reciproční obchod. Doufáme, že se k ní připojí i další země," řekla na briefingu, což je ve zjevném rozporu s izolacionalistickou a protekcionářskou politikou Trumpovy administrativy..

Předtím Trump řekl, že „obchodní války jsou dobré“ a předpověděl „snadné vítězství" USA v takovéto konfrontaci. To, podle analytiků svědčí o jednoduchém černo-bílém, o to nebezpečnějším vidění světa.

Die Welt: Svět se musí tvrdě postavit Trumpovi, i za cenu „obchodní války"!

Trump uvedl, že prakticky všechny země „odírají" USA v obchodní sféře.

Americký vůdce Donald Trump se domnívá, že mezinárodní společenství (zejména Rusko, Čína a EU) „odírají" Spojené státy v obchodní sféře.

„Lidé by měli pochopit, že téměř každá země na světě, ať už je to přítel nebo nepřítel, rozbíjí náš stát v obchodní sféře. Všichni: Čína, Rusko a u lidí, o kterých si myslíme, že jsou báječní - Evropská unie – tak u nich nemůžeme podnikat," citovala Trumpa tisková služba Bílého domu.

Podle amerického vůdce je v oblasti obchodu Čína „největším problémem" Spojených států.


„Ztratili jsme 500 miliard dolarů. Je hanebné, že to předchozí prezidenti dovolili. Ale my se o to postaráme," prohlásil zástupce země, která chce řídit svět.

Nedávno Donald Trump uvedl, že Spojené státy zavedou cla na dovoz oceli a hliníku ve výši 25% a 10%, protoi čemuž se ohradila Evropská unie a varovala odvětnými kroky..

(kou, prvnizpravy.cz, whitehouse.gov, foto: arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?