Dmitrij Jaroš: Ukrajina má nepřátele i na Západě!

zprávy

Kromě zjevného nepřítele - Ruské federace, která se dopustila agrese proti Ukrajině, náš stát ohrožuje také skryté nebezpečí ze Západu, uvedl Dmitrij Jaroš, bývalý velitel Pravého sektoru, v rozhovoru pro Obozrevatel.

Dmitrij Jaroš: Ukrajina má nepřátele i na Západě!
Dmitrij Jaroš
13. srpna 2019 - 06:20

Varovným signálem je zejména imperialistická politika vůči Ukrajině ze strany Maďarska. Tento názor kromě jiných vyjádřil v rozhovoru velitel ukrajinské dobrovolnické armády Dmitrij Jaroš.

„Máme nepřítele - celou říši (Rusko), to je geopolitický hráč, který nám nedovolí rozvíjet se jako nezávislý národní stát. Musíme pochopit, že tento nepřítel existuje. A nejen na Východě, ale také na Západě, i když to zní zvláštně. Podívejme se na Evropskou unii, šovinistickou politiku Polska, imperialistickou politiku Maďarska v Zakarpatsku, “řekl Jaroš.

Podle Jarošova názoru je politika Maďarska vůči Ukrajině agresivní, stejně tak i proti  sousednímu Rumunsku a Slovensku, možná z Moskvy podporovaná.

„To vše jsou čistě politická opatření, která jsou často podporovaná za stejné ruské peníze. A já jsem určitě pro Maďary, aby znali maďarský jazyk. Ale také pro Maďary, kteří žijí na Ukrajině, aby znali ukrajinsky. O co jde? Protože bez jazyka, bez národní paměti nebudeme stavět národní stát. A bez národního státu budeme mít pouze podmíněnou státnost, která bude podřízena buď Muskovitům, Maďarům, Polákům nebo Američanům, “ zdůraznil Jaroš a dodal , že USA považuje za hlavního strategického spojence Ukrajiny.

„Dobrovolníci půjdou znovu do boje,“ varoval Jaroš  před nebezpečím na Donbasu.


Připomeňme, že již dříve Dmitrij Jaroš varoval nově zvoleného prezidenta Vladimíra Zelenského, že zrada národních zájmů by ho mohla stát nejen jeho postavení, ale i jeho život - po pěti letech války už Ukrajinci nedovolí revanš a podřízení země Rusku.

(rp,prvnizpravy.cz,obozrevatel,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif