Do finských ulic vyrazili Odinovi vojáci jako ochrana proti migrantům

zprávy

Pouliční hlídky Odinových vojáků začaly hlídat ulice a veřejná místa ve finském Oulu, je to reakce na několik v poslední době případů znásilnění a sexuálních útoků, kterých se dopouštějí migranti na finských dětech.

Do finských ulic vyrazili Odinovi vojáci jako ochrana proti migrantům
Ilustrační foto
21. ledna 2019 - 03:20

Hlídky navštěvují mimo jiné nákupní centra ve městě, neboť nákupní centra byla identifikována jako místa, kde si migranti hledají oběti, které potom obtěžují a znásilňují.

Tato iniciativa přichází krátce poté, co policie varovala obyvatelstvo před tím, aby nebralo zákon do svých rukou, uvádí článek Ålands Nyheter.

Finský národní policejní komisař Seppo Kolehmainen způsobil zmatek, když na počátku uvítal založení pouličních hlídek.

„Ve Finsku jsou úředníci, kteří dohlížejí na řád společnosti. Jedná se o základní právo a budeme se toho držet", reagoval na to ministr vnitra Petteri  Orpo.

Finská bezpečnostní zpravodajská služba považuje tuto skupiny Odinových vojáků za znepokojující.

Začátkem loňského prosince začala policie vyšetřuje vážné sexuální napadení dítěte v Oulu. Podezřelá je skupina sedmi cizinců  znásilňovala mladou dívku a sexuálně obtěžovala další dětí. Kruté znásilňování a útoky probíhaly celé měsíce. Podle policie je možné, že bude více podezřelých.


Oddíly Odinových vojáků (SOO) založil finský neonacista Mika Ranta, který také zřídil hlídky ve Švédsku v Uppsale, Göteborgu a Stockholmu. Kritici vnímají Ódinovy vojáky jako rasistickou organizaci, jejíž členové jsou bývalí trestanci. Sami členové Ódinových vojáků byli viděni v bundách s protiimigrantskými nápisy a výzvami pro bílé Finsko, nebo proti islámským vetřelcům.  Několik jejích členů bylo odsouzeno pro závažnou trestnou činnost  a z propagace nacismu. Na facebookových stránkách SOO je popřeno, že byli rasistické nebo neonacistické hnutí. Odin byl v norské mytologii bohem smrti a války.

Kromě Finska jsou Osinovi vojáci také ve Švédsku, Norsku, Německu, Británii, Belgii, Estonsku, Kanadě, Austrálii a Spojených státech.

(rp,prvnizpravy.cz, voice,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 80%
transparent.gif transparent.gif
Ne 10%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif