Focus: Bundeswehr posílá Putinovi signál zastrašování trojitou silou!

zprávy

V roce 2018 Německo ztrojnásobí svůj kontingent v manévrech NATO na východním boku aliance, uvádí Focus na videu na svých webových stránkách.

Focus: Bundeswehr posílá Putinovi signál zastrašování trojitou silou!
Ilustrační foto
22. února 2018 - 10:15

To bude jasným signálem zastrašování hlavy Kremlu Vladimiru Putinovi, vysvětluje německé vydání.

V porovnání s loňským rokem v roce 2018 pošle Bundeswehr třikrát více vojáků do vojenských cvičení, aby zastrašoval Rusko. Asi 12 000 vojáků se účastní cvičení nazvaných Saber Strike, Flaming Thunder a Iron Wolf na východním a severním území NATO.

Schröder: Bundeswehr v Pobaltí, to je absolutně špatný signál

Je to uvedeno v plánech ministerstva obrany, s nimiž se seznámila Deutsche Presse-Agentur. Manévry budou stát 90 milionů eur. Důvodem zvýšené vojenské aktivity je „agresivní politika Ruska“. V roce 2014 Rusko připojilo černomořský poloostrov Krym. Od té doby mají Lotyšsko, Litva, Estonsko a Polsko velký strach.
 
Manévry budou sloužit jako jasný signál šéfovi Kremlu Vladimiru Putinovi, že invaze do jednoho ze států NATO bude mít vážné důsledky. Dále se posiluje dlouhodobá přítomnost NATO na východním křídle zemí aliance.

 
Významný nárůst počtu účastníků je zapříčiněn tím, že na podzim uspořádá NATO jedny z největších manévrů v posledních letech. Celkově se na cvičení „Trident Juncture" zúčastní třicet až čtyřicet tisíc vojáků, z nichž osm tisíc bude z Německa.

Tolik k prohlášení generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga, že nevidí „žádnou hrozbu vůči žádnému z členských zemí NATO“.

(kou, prvnizpravy.cz, focus.de, foto: arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif