Fox: Po vyslovení slova "Rusko" ztrácejí novináři schopnost myslet!

zprávy

Americká média bezmyšlenkovitě opakují jakýkoli nesmysl o „ruském vměšování", protože samotné slovo "Rusko" magicky ničí všechny pochybnosti, uvedl Tucker Carlson, komentátor Fox News.

Fox: Po vyslovení slova "Rusko" ztrácejí novináři schopnost myslet!
Tucker Carlson, komentátor Fox News
2. prosince 2018 - 10:10

Podle Carlsona je důkazem reakce předních televizních kanálů na pochybný článek Guardianu o tajných schůzkách Paula Manaforta s Julianem Assangem (zakladatelem WikiLeaks).

Nejdražší a nejrozsáhlejší vyšetřování zvláštního žalobce v naší paměti trvá dva roky, což znamená, že se bychom se měli blížit tomu, abychom chytili ruské tajné agenty, kteří „hackovali" naše prezidentské volby! Ale děje se tak? Ne, ne. Místo toho prokurátoři Roberta Muellera vyhrožují starším lidem doživotním uvězněním za drobné trestné činy, které nemají nic společného se špionážemi, s Ruskem nebo s ničím jiným, co ohrožuje Ameriku. Celý příběh je groteskní fraška. Nicméně byste se to nikdy nedozvěděli ze sledování kabelových kanálů.


Tady je CNN, ve vší jeho hloupou tupostí:

Úryvky z programu CNN: ... snad nové závažné otázky „ruského vyšetřování" a nedostatek odpovídajících odpovědí z Bílého domu ...

... nějaká tajná dohoda s Rusy ...

A je zde také „ruské vyšetřování" ...

Víme, že Rusové jsou zapojeni do vměšování do voleb ...

... od Rusů, kteří, jak víme, nabídli setkání na Trump Tower, nějakou špínu na Hillary Clintonové ...

... ruští hackeři začali útočit na e-maily Clintonové ...

Fakt. Je to Rusko.

"Rusko!" říká Don Lemon. Toto slovo samo o sobě je jako kouzelné zaklínadlo, které odebírá americkým novinářům skepticismus a schopnost rozumně přemýšlet. Bez ohledu na tvrzení, věří v to celým svým srdcem. Nejen proto, že jsou hloupí, i když jsou, samozřejmě, hloupí, ale také proto, že ... Rusko! To je kouzlo. Jako "Oko Tritonu".

Právě noviny Guardian oznámily, že Paul Manafort, bývalý předseda Trumpovy kampaně, několikrát během několik let uskutečnil několik tajných setkání s Julianem Assangeem na velvyslanectví v Ekvádoru v Londýně. Znělo to velmi zlověstně. Problémem je úplná absence důkazů o tom, zda se to skutečně dělo. Ale mnohé svědčí o tom, že tento příběh je lež.

Assange je jeden z těch, kteří jsou nejvíce sledováni na světě. A ve městě, kde žije, existuje více systémů dozoru než v jakémkoli jiném městě v Evropě. Současně bylo divné, že nikdo neviděl ani nezaznamenal žádné z těchto setkání. Mimochodem, každý, kdo údajně byl přítomen, popřel, že se tato setkání vůbec konala.


Celý příběh byl absurdní. Pod tlakem reality Guardian rychle ustoupil. Ale - to je hlavní věc! - geniové v amerických médiích se nadále chovali, jako kdyby to bylo pravda. Vysoký politický zpravodaj Washington Post, Aaron Blake, zopakoval tvrzení Guardianu jako evangelium. Josh Campbell se stejně choval na CNN a John Harwood z CNBC, což není překvapující. Protože ... jaký je rozdíl! Znělo to přesvědčivě! Manafort se pravděpodobně setká s Assange v Rusku. Nebo v Londýně. Jaký je rozdíl? Znělo to pravděpodobně. A koho zajímá, jestli to udělal ve skutečnosti!

A toto, připomeňme, reportéři, by se podle všeho měli zakládat na faktech, by měli být našimi hlídacími psy. Ale nejsou. Tito lidé jen bezmyšlenkovitě pokračují v jakékoliv linii, které se v daný moment drží establishment. Jedná se o zloděje, kteří působí v intelektuální sféře. Musíme zavřít ústa a podřídit se vládnoucí třídě. Kdo bude věřit alespoň jednomu z jejich slov? uzavřel Calrson.

(kou, prvnizpravy.cz, foxnews, foto: arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 85%
transparent.gif transparent.gif
Ne 8%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 7%
transparent.gif transparent.gif