Francouzská ministryně lhala, že informovala Putina o útoku na Sýrii!

zprávy

Francie neinformovala ruského prezidenta Vladimíra Putina o útoku na Sýrii, informovala agentura Reuters v sobotu s odkazem na zdroj v Elysejském paláci.

Francouzská ministryně lhala, že informovala Putina o útoku na Sýrii!
Florence Parlyová, francouzská ministryně obrany
14. dubna 2018 - 11:04

Přitom šéfka francouzského ministerstva obrany Florence Parlyová učinila prohlášení v sobotu ráno, v němž uvedla že se „Francie a spojenci ujistili, že ruské straně bylo oznámeno“ o operaci, připomněla RIA Novosti.

Zdá se, že z malých lží až po ty velké si západní politici nedělají žádné vrásky. Ovšem případě, kdy hrozí nebezpečný konflikt, se jedná a naprosto trestuhodnou nezodpovědnost.

Ostatně britská premiérka Theresa Mayová, když odůvodnila útok na Sýrii prohlásila, že příčinou je chemický útok ve městě Dúma. A přesně (odkud?) věděla, že při něm "zahynulo 75 lidí včetně malinkých dětí".

USA, Británie a Francie vypustily na Sýrii více než 100 raket!


Předtím vystoupil prezident USA Donald Trump s projevem k národu, v němž oznámil, údery na Sýrii, které potvrdili ve Velké Británii a Francii. Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že dne 14. dubna, od 3:42 do 5:10 moskevského času (1:40 až 3:40 SEČ) letadla a lodě ozbrojených sil USA, spolu s Velkou Británi a Francií zaútočily na objekty vojenské a civilní infrastrukturu Syrské arabské republiky, více než 110 řízenými střelami a raketami „vzduch-země“, z nichž část byla sestřelena syrskou obranou prřed dosažením cílů.

Syrská vláda zveřenila video, že se syrský prezident Bašár Asad spolu s administrativou neopustil hlavní město Damašek.

(kou, prvnizpravy.cz, ria.ru, foto: arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?