Hitler stavěl dálnice, aby mohl válčit, NATO chce taky budovat dálnice

zprávy

Severoatlantická aliance chce zřídit nové velitelské středisko v Ulmu. Wilhelmsburské kasárny v Ulmu se stanou centrem pro vojenské mise NATO na východě.

Hitler stavěl dálnice, aby mohl válčit, NATO chce taky budovat dálnice
Hitlerovy válečné dálnice
11. června 2018 - 03:20

Současně s tím chce Stoltenberg, aby dopravní cesty ze západu na východ byly více použitelné pro armádu a alianční státy v Evropě by měly do infrastruktury  investovat několik miliard euro.

Připomíná to Hitlerovy přípravy na válku, Hitler chtěl mít postavené dálnice tak, aby ozbrojené síly mohly být rychle přemístěny z jedné části Evropy do druhé části  o němečtí řidiči mohli bez problémů cestovat.


Až 500 vojáků bude chránit velitelské středisko  v Ulmu, většinou z Bundeswehru.

Ministr vnitra Thomas Strobl (CDU) spolkové země Bádensko-Württembersko označil zprávu NATO o velitelství v Ulmu jak "vynikající zprávu pro celé Bádensko-Württembersko. Ulm je strategicky umístěn v samém srdci Evropy, “ řekl ministr.

Wilhelmsburské kasárny jsou již sídlem operačního vedení mnohonárodního velitelství, a nyní zde bude sídlo velitelství NATO.

„Ministr Strobl je potěšen sídlem NATO v Ulmu, ale ukazuje to jeho krátkozrakost.  Co si myslí, že se stane, když se válka s Ruskem skutečně rozhoří? Ulm je atomový cíl a bude vymazán !!! píše von Freeman na blogu Schall und Rauch.

Stejně jako všechny ostatní vojenské základny a velitelské středisko NATO nebo Američané v Německu budou okamžitě napadeny a zničeny. Z Německa toho moc nezůstane.

„Neuvědomují si politici, že válka s Ruskem, vyvolaná Washingtonskými  válečníky, zničí Německo!,“ upozorňuje von Freeman.

Stoltenberg také oznámil, že rychlé síly reakce NATO (NATO Response Force, NRF), což jsou  také intervenční síly NATO, bude tvořit 90 jednotek armády, letectva a námořnictva (30 vojenských praporů, 30 stíhacích letců a 30 velkých bojových lodí).

Ty by měly být uvedeny do pohotovosti  nejpozději do 30 dnů v roce. V pohotovosti by mělo být 30.000 vojáků.


Zvláště USA prosazují, aby NATO zrychlilo schopnost reagovat, aby posílilo "odrazující síly" vůči Rusům. V letošním roce již NATO uspořádalo asi 100 manévrů, což je o 20 procent více než ve stejném období v roce 2017.

V červnu bylo zahájeno cvičení Sabre Strike 2018 s 18.000 vojáky z  19 členských států  NATO ve dnech  3. až 15. června ve východní Evropě.

Rozsah cvičení se neustále rozšiřuje každým rokem. V roce 2017 cvičilo 11,000 vojáků, 9.000 vojáků v roce 2016, 6.000 v roce 2015, 4.700 v roce 2014 a 2.000 vojáků v roce 2013.

Jak lze tedy říci, že Rusko je agresivní, když ve skutečnosti se NATO se stává stále více a více útočnější? Moskva vyjádřila své obavy na setkání Rady NATO-Rusko dne 31. května.

Vzhledem ke ke zvyšujícímu se počtu manévrů  u svých západních hranic se Moskva rozhodla výrazně omezit plánované vyřazení 10.000 starých tanků. Nyní je to pouze 4.000 a 6.000 zůstává a je modernizováno.

Německo má jen 250 tanků Leopard, z nichž 100 není provozuschopných. Američané mají v západní Evropě pouze 90 tanků. Co by mohli nyní dělat v konvenční válce?

Místo toho, aby Západ posiloval vojenské síly a upgradoval techniku, tak by měl deeskalovat a usilovat o dobré vztahy s Ruskem.

Naopak budou v roce 2018 další vojenská cvičení v blízkosti ruských hranic, včetně „Trident“, což je opravdu velké cvičení, která začíná koncem října do začátku listopadu, účastní se 35.000 vojáků z 30 zemí spolu s 70 loděmi a asi 130 letadly.

Pak Polsko v listopadu organizuje cvičení "Anaconda", toho se zúčastní 100.000 vojáků, 5.000 vozidel, 150 letadel a 45 válečných lodí. Rozsah je obrovský. Kolik to stojí!

Scénář Anakondy zahrnuje preventivní údery, nejen "obranu". Pokud to není otevřená válka, tak co to  je? ptá se náčelník generálního štábu USA gen. Mark Milley.

Podle něj "máme velké množství ozbrojených sil NATO v pobaltských státech a v Polsku, stejně tak ale nedostatek transparentnosti o tom, co tam dělají - vážně se připravujeme na velkou válku."

(rp,prvnizpravy,schallundrauch,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?