Itálie a Slovinsko kvůli nezákonné migraci zpřísnily hraniční kontroly

zprávy

Stále více zemí EU se spoléhá na hraniční kontroly, včetně Francie, Dánska, Švédska a Rakouska.

Itálie a Slovinsko kvůli nezákonné migraci zpřísnily hraniční kontroly
Ilustrační foto
24. června 2019 - 09:01

Německá spolková vláda nakonec obnovila hraniční kontroly na třech hlavních přechodech do Rakouska, vnitrozemské kontroly jsou ale podle německých úřadů účinnější, ať už jsou to např. měření rychlosti na silnicích / dálnicích, špatné parkování,…

Co se stane po hraniční kontrole? Kdo řekne kouzelné slovo "azyl" na hranicích s Německem, okamžitě se stává právním žadatelem o azyl a může vstoupit, a to i bez důkazu o původu a totožnosti, je nasměrován do vnitřního prostoru počátečního přijímacího střediska. S trochou štěstí začíná azylové řízení.  V případě zamítnutí žádosti o azyl je možnost odvolání,  jestli stížnosti budou mít negativní výsledek, ještě je možnost další tolerance, takže můžete takhle žít další roky v Německu.:

Itálie a Slovinsko zpřísňují kontroly na společné hranici s cílem bojovat proti nedovolenému přistěhovalectví. Od 1. července budou použity smíšené italsko-slovinské hlídky, oznámil italský ministr vnitra Matteo Salvini.


Italský ministr vnitra podepsal v Římě protokol o spolupráci mezi italskou a slovinskou policií. Na slovinských hranicích se plánují smíšené hlídky podobně, jako  jsou již na francouzské hranici. Cílem je boj proti migraci a pašování.

Od počátku roku 2019 vzrostl počet migrantů, kteří dorazili do Itálie přes balkánskou trasu. V roce 2019 bylo v Terstu nedaleko slovinských hranic zadrženo 782 migrantů, což je dvakrát více než ve stejném období roku 2018, informovalo italské ministerstvo vnitra.

(rp,prvnizpravy.cz,politikstube,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif