Johnson: Podle Mayové zaplatíme 40 miliard a staneme se kolonií EU!

zprávy

Zaplatíme za Brexit podle plánu Mayové 40 miliard liber a staneme se kolonií EU, tvrdí Boris Johnson v článku The Sun.

Johnson: Podle Mayové zaplatíme 40 miliard a staneme se kolonií EU!
Boris Johnson
6. listopadu 2018 - 07:20

Pokud budou platit zveřejněné plány na Brexit, tak  brzy bude britská vláda odměněna vánočním darem nejlepších starých bruselských karamel,  je přesvědčen Boris Johnson, bývalý ministr zahraničí Velké Británie.

„Jestli tuto dohodu schválí vláda, tak za 40 miliard liber nedostaneme nic, staneme se vazaly Evropské unie,“ tvrdí Boris Johnson.

„Dokonce i poté, co odejdeme podle této tzv. Dohody,  zůstaneme v absurdním  "prováděcím období", ve kterém budeme ještě členové EU, ale ve skutečnosti nehlasující,“ pokračuje Boris Johnson.

Boris Johnson vyzývá zákonodárce, aby napadli plán Mayové jako "nechutný".  Podle něj pokus premiérky ponechat Británii v celní unii, aby se vyhnula vzniku "tvrdé hranice" s Irskem, může znamenat další ústupky v konečné dohodě s EU.

Boris Johnson chce v Británii postbrexitovou dohodu o volném obchodu ve stylu Kanady.


„Poprvé za tisíc let budeme muset přijmout zahraniční zákony - aniž bychom mohli tyto zákony měnit nebo změnit. Británie bude vazalský stát - kolonie - po dobu nejméně 18 měsíců, a pravděpodobně víc,“ rozčiluje se bývalý ministr zahraničí.

„Od sociální politiky až po životní prostředí, od zemědělství po průmysl  až po přistěhovalectví - když Brusel řekne Skoč!, tak  britská odpověď bude: Jak vysoko? A co se stane, když a kdy dojde k ukončení tohoto národního ponižování? Bude nám řečeno, že předseda vlády vyslechl argumenty,“ pokračuje Johnson.

„Jakmile poslanci pochopí, co je skutečně v sázce, nemám pochybnosti o tom, že tuto dohodu odmítnou. Pokud bychom přijali tuto otřesnou dohodu, musíme si uvědomit, že je to navždy - nejen na Vánoce,“ dodává Boris Johnson.

(rp,prvnizpravy.cz,thesun,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif