Lee Camp na Truthdig: Vím, kdo bude dalším terčem americké invaze!

zprávy

Všechny války, na nichž se podílejí USA v posledních letech, mají jedno společné - v zemi, která se stala cílem invaze, se pokoušeli opustit dolar, napsal satirický autor a moderátor na RT America Lee Camp ve svém sloupku pro Truthdig.

Lee Camp na Truthdig: Vím, kdo bude dalším terčem americké invaze!
Ilustrační foto
11. května 2018 - 10:15

„Na konci tohoto článku bude jasné, do jaké země USA příště vtrhnou a rozvalí ji. Nebo alespoň pochopíme, do jaké země se příště náš vojensko-zpravodajsko-průmyslový komplex pokusí provést  invazi,“ slibil Lee Camp ve svém sloupku v Truthdig.

Snad každý chce vědět, proč Amerika dělá to, co dělá. Ne Američané, ale samotný stát - koneckonců, je obecně uznáváno, že by za činností takové struktury měl být nějaký smysl. Ale většina lidí si uvědomuje, že důvody a ospravedlnění, které jsou obvykle uváděny ve zprávách, jsou „naprostý nesmysl", tvrdí autor článku.

Teď všichni víme, že americká invaze do Iráku neměla nic společného se zbraněmi hromadného ničení a rozklad Libye nesledoval dosažení cíle „zastavit špatného člověka“. Pokud se někdo rozhodne i povrchně přezkoumat stávající plány diktátorů po celém světě, je zřejmé, že USA nejsou příliš znepokojeny, jsou-li to jsou zlí lidé, nebo ne, zda zabíjejí lidi nebo hezky skládají kamínky ve své zahradě. Ve skutečnosti, jak zdůrazňuje Lee Camp, Spojené státy poskytují vojenskou podporu 70% světových diktátorů.

Pokud však nevěříte oficiálně uvedeným důvodům, pak proč ve skutečnosti USA napadají jiné země? Samozřejmě je v sázce ropa a další cenné zdroje. Ale jak ukázaly všechny nedávné války, jichž se Washington účastnil, je tu ještě něco jiného.

Uvádí se, že krátce před válkou v Iráku, v říjnu 2000 Bagdád hovořil o odmítnutí dolaru, „nepřátelské měny“, a o přechodu na euro. Ano, jeden příklad ještě nic neříká, ale existují další. Jakmile Libye vyzvala arabské a africké země, aby nahradily dolar novým zlatým dinárem, USA zvedly a s pomocí NATO napadly Libyi.

„Pravděpodobně si teď myslíte: „Ale Lee, ta teorie je absurdní. Jestli cílem těchto invazí byly skutečně finance, tak by, při přijetí pomoci od NATO a Spojených států, libyjští rebelové spustili nový bankovní systém po svržení Kaddáfího,“ uvedl autor. A tak ji představili a dokonce ani nečekali až do konce války, ani nedokázali zformovat vládu, ale udělali si čas a vytvořili vlastní centrální banku.

Bývalý velitel sil NATO generál Wesley Clark řekl již v roce 2002 v Pentagonu, že se USA chystají  „vypořádat se sedmi zeměmi v průběhu příštích pěti let“, které začínaly Irákem, pak Sýrií a Libyí, Somálskem, Súdánem, a konečně Íránem. A mnohé z toho se skutečně stalo, upozornil Lee Camp. Seznam se dokonce obohatil o nové země - například Jemen, „z větší části jen proto, aby to potěšilo Saúdskou Arábii".

Vox: Trump vytvořil další krizi na Středním východě!

„Zdá se, že naše vláda/média jsou znepokojeny osudem pouze syrských dětí (to dává důvody pro změnu režimu). A absolutně kašlem na děti v Jemenu, Iráku, Afghánistánu, Palestině, Severní Koreji, Somálsku, Flintu (v Michiganu), v Baltimore, na děti původních Američanů, Portorikánců, Na'vi ... Počkejte, zdá se, že to už je z filmu „Avatar“. Nebylo to skutečné? Moje vzpomínky a filmy ve 3D se již začínají zamotávat," ironizuje autor.

Obecně platí, že podstata je jasná: je to všechno o penězích. A Sýrie, která provedla převod státních plateb v roce 2006 z dolaru na euro, také zapadá do tohoto trendu. Nebo Pákistán, který byl v lednu odhodlán opustit dolar v obchodních vztazích s Čínou. Ve stejný den Spojené státy zařadily zemi ke státům, kde je porušována svoboda náboženství. Je to svoboda posvátné víry Washingtonu v hotovost, poznamenal satirik.

A tady zůstává hlavní otázka: kdo je další? Perspektivním kandidátem vypadá Írán, který minulý týden schválil přechod z dolaru na euro v mezinárodních transakcích. Tento týden se americký vojensko-průmyslový komplex, mainstreamová média a Izrael shromáždili a chystají se prohlásit, že Írán lže o jaderném vývoji.

Jediná příjemná věc ve všech je, jak předvídatelná je americká státní mašinérie. Nyní začnou vlivná média aktivně vypouštět zprávy o tom, jak Teherán působí coby „sponzor terorismu" a pracuje na vytvoření jaderných zbraní. Někteří již posunuli Írán na vedoucí pozici v seznamu zemí podporujících teroristy. Pravda, tento seznam neobsahuje stát, který vytvořil zbraň, což výrazně posílilo bojovou schopnost IS, stát, který denně shazuje stovky bomb na Středním východě. Samozřejmě je řeč o Spojených státech. Jejich bomby nic hrozného nedělají, jsou to samozřejmě „bomby štěstí".

Camp v závěru nabádá své čtenáře, aby nepodléhali lžím hlavních amerických médií, které se snaží vytvořit podporu veřejného mínění pro novou válku s Íránem, v níž zemřou nevinní lidé.

„V této hře jsme jen pěšáci. Ale poslední věc, kterou vládnoucí elita chce, je, aby pěšáci kladli otázky ohledně oficiální pozice," ukončil Lee Camp.


(kou, prvnizpravy.cz, truthdig.com, foto: arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif