Moskva podrážděně reagovala na návrh odsunout rakety za Ural!

zprávy

Rusko doporučilo Spolkové republice Německo věnovat pozornost americkým jaderným zbraním v Evropě v odpovědi na výzvu německých poslanců přemístit všechny své rakety 9M729 za Ural.

Moskva podrážděně reagovala na návrh odsunout rakety za Ural!
Konstantin Kosačev, šéf výboru Rady federace
5. února 2019 - 04:20

Šéf mezinárodního výboru Rady federace Konstantin Kosačov v reakci uvedl: „Němci, stejně jako všichni jiní Evropané, potřebují hovořit nejen a pouze o ruských zbraních na ruském území, ale o amerických zbraních v evropských zemích, pokud chtějí zajistit evropskou kolektivní bezpečnost."

Kosačev poznamenal, že by Německo mělo mluvit o nepřípustnosti nasazení amerických protiraketových systémů v Polsku, Rumunsku a dalších spojeneckých zemích.

Senátor zdůraznil, že každá zbraň v blízkosti hranic Ruska se stane „cílem pro ruské obranné vojenské systémy".


Současně se podle Kosačova snaží USA dosáhnout převahy ve vojenské sféře plné zrcadlové reakce jiných zemí, neboť v oblasti kontroly jaderných zbraní může být dosaženo bezpečnosti pouze prostřednictvím rovnosti.

Předtím senátor Rady federace Alexej Puškov uvedl, že Rusům v zemích NATO nabízejí nerovné podmínky: „Ministr zahraničí Polska nabízí Američanům umístit rakety u našich hranic a nás vyzývají, abychom je odvezli za Ural.“ Ironicky doplnil, že se to samozřejmě navrhuje „s mírovým cílem, bez myšlenky ohrožovat Rusko“.

V Německu bylo Rusko vybídnuto, aby přemístilo rakety 9M729 za Ural, aby udrželo smlouvu INF.

(kou, prvnizpravy.cz, rt.com, foto: arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?