NATO je světová hrozba, prohlásil poslanec Bundestagu

zprávy

NATO není jen zastaralé: dnes představuje aliance vážnou hrozbu světové bezpečnosti, varoval v článku pro Die Freiheitsliebe poslanec Bundestagu Alexander Neu.

NATO je světová hrozba, prohlásil poslanec Bundestagu
Ilustrační foto
5. dubna 2019 - 11:06

„Levicová strana proto požaduje, aby Německo odstoupilo od Severoatlantické aliance a samotný blok byl rozpuštěn a místo toho se vytvořil systém kolektivní bezpečnosti za účasti Ruska,“ napsal německý politik.

Podle poslance Bundestagu NATO využívá svou vojenskou moc výhradně k ochraně svých „imperiálních zájmů“. Západní vojenský blok „systematicky porušuje normy platných zákonů, diskredituje OSN a podněcuje vojenské konflikty“.

Proto 70. výročí Severoatlantické aliance „není důvodem pro oslavu, ale spíše příležitostí, jak konečně přijít k rozumu, než bude příliš pozdě,“ uvedl německý politik.


„Útočná válka“ v Jugoslávii, dlouhotrvající válka v Afghánistánu a další četné operace v zahraničí - v posledních 20 letech NATO „zanechalo bezpočet obětí a ukázalo tak svoji pravou tvář“, zdůraznil Alexander Neu.

Podle něj má Severoatlantická aliance strach ze ztráty „dominantního ideologického a ekonomického postavení“: právě proto NATO aktivně posiluje své zbraně a čas od času přechází do nové konfrontace.

„To musí skončit. Levicová strana proto požaduje, aby se Německo stáhlo ze Severoatlantické aliance a samotné NATO bylo rozpuštěno a místo toho se vytvořilo systém kolektivní bezpečnosti za účasti Ruska, který (systém) vyhlásí odzbrojení za svůj hlavní cíl. Dosáhneme trvalého míru v Evropě a ve světě pouze tehdy, pokud se nám podaří zastavit závody ve zbrojení,“ zdůraznil Alexander Neu, poslanec Bundestagu.

(kou, prvnizpravy.cz, diefreiheitsliebe.de, foto: arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif