Netanjahu: Izrael nedovolí Íránu posílit jeho postavení v Sýrii

zprávy

Izrael bude omezovat íránskou vojenskou přítomnost a nedovolí vytvoření základen v Sýrii, uvedl izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

Netanjahu: Izrael nedovolí Íránu posílit jeho postavení v Sýrii
Benjamin Netanjahu a Vladimir Putin
18. února 2018 - 12:35

"Íránské záměry v Sýrii jsou naprosto jasné, chtějí spojit Teherán a Tartus a vytvořit jeden stát. Už jsem to dlouho věděl. Izrael bude i nadále blokovat Írán při pokusu proniknout a pokračovat ve vojenských operacích v Sýrii. Uděláme vše, abychom zabránili vzniku teroristických základen, " řekl izraelský premiér.

Netanjahu zdůraznil, že Izrael udělá vše proti "uchycení" Iránu v Sýrii, co je nezbytné, a to nejen proti samotnému Íránu, ale i jeho prostředníkům.

Izrael: USA nejsou v Sýrii pro nás důležité, hlavním hráčem je Rusko

Iránský dron nad Izraelem, letecká obrana ruského původu, podobně mobilní řídící stanice. Izrael reagoval, tak jako dříve, leteckým útokem.

Izraelská armáda potvrdila, že letoun F-16, který se zúčastnil náletu na Sýrii, havaroval v severní části země po masivní protiletecké palbě ze země. Předtím tisková služba izraelské armády uvedla, že izraelská armáda zničila v noci na sobotu íránský bezpilotní letoun, který vnikl do vzdušného prostoru země ze Sýrie, a v reakci zaútočila na „íránský cíl“ na území sousedního státu.

(rp,prvnizpravy.cz,ria,handelsblatt,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 76%
transparent.gif transparent.gif
Ne 13%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 11%
transparent.gif transparent.gif