Politik by měl být vůdcem, ale Merkelová, to je pravý opak

zprávy

Všichni středoevropané dříve vzhlíželi k Helmutu Kohlovi, ale teď by se již nemohli obrátit na hlavu německé vlády, říká Mária Schmidtová, poradkyně maďarského premiéra Viktora Orbána.

Politik by měl být vůdcem, ale Merkelová, to je pravý opak
Mária Schmidtová, historička a jeden z nejbližších poradců Viktora Orbána
14. června 2019 - 03:20

Na co Angela Merkelová a Němci zapomínají: Německo už není zemí západní Evropy. Je to země střední Evropy. Je zemí uprostřed Evropy. Nepatří na západ, ani na východ. Po Brexitu zůstane Francie sama. Bez východní Evropy nemůže mít Německo dobrou politiku, pokračuje poradkyně Viktora Orbána.

Proč? Protože Angela Merkelová je velmi dobrá v udržování moci, při překonávání svých soupeřů. Ale nemá žádné představy, žádnou vizi, žádnou znalost historie ani světa. Za 14 let jsem od ní nikdy neslyšela ani jednu větu, která by stála za to si na ni vzpomenout. Například  řekla: „Neexistuje žádná taková věc jako je multikulturalismus“, ale druhý den řekla pravý opak.

Merkelová mohla zůstat u moci dalších deset let, nebo měsíců, ale historie si na to nebude pamatovat. Protože nestojí za nic. Historie si na Angelu Merkelovou bude pamatovat dvě věci: Že nechala přijít dva miliony nelegálních migrantů a zničila Německo a že po roce 2008 nedokázala zachránit ekonomiku Evropy. To jsou její dva hlavní úspěchy.

Merkelová chce vždycky potěšit mainstream. Politik by přitom měl být vůdcem a dát lidem směr. Ale ona je opak. Je to následovník.



Když Orbán v roce 2015 poprvé řekl, že „postavíme plot a nedovolíme nelegálním přistěhovalcům přicházet“, tak byl v západní Evropě velmi nepopulární. Všichni byli proti němu. Ale on držel svou pozici. A lidé teď vidí, že měl pravdu. Pokud něco řeknete a nedodržíte to, tak ztratíte. To je to, co dělá Merkelová. Opustila jadernou energii - za co? Nyní musí Němci platit o 30% více za elektřinu. Strana zelených ji zničí. Snaží se změnit CDU na Zelenou stranu. Proč by měl někdo hlasovat pro CDU?  Co zbývá?

Pod Angelou Merkelovou se Německo stalo novým východním Německem. Je to skutečná katastrofa. Německo bývalo zemí romantiků. Schiller, Heine, Beethoven. Dnes neexistuje žádná kultura a žádné srdce. Kdybych citovala Goetheho, nebudou mít ani tušení o co jde. Proč jsou němečtí lidé takoví? Už nedělám rozhovory pro německý tisk. Prostě o tobě napíší hrozné věci.

Němci jsou vždy nadšení pro nějakou ideologii, ať už je to nacismus, socialismus nebo multikulturalismus. V Německu tvoří  20 nebo 30 novinářů politiku. A všichni politici je následují. Největším zločinem Angely Merkelové je, že  zabila politiku v Německu. Vidíte tam politickou diskusi? Všichni říkají totéž. Neexistují žádné odlišné názory, uzavírá Mária Schmidtová,  historička a jeden z nejbližších poradců Viktora Orbána.

(rp,prvnizpravy.cz,gatewaypundit,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?