Putin: USA hrubě oklamaly Rusko při převratu na Ukrajině!

zprávy

Američtí partneři se obrátili k Ruské federaci v roce 2014, a požadovali, aby Rusko udělalo vše pro to, aby tehdejší ukrajinský prezident Viktor Janukovyč nepoužil armádu, a Moskva souhlasila.

Putin: USA hrubě oklamaly Rusko při převratu na Ukrajině!
Vladimir Putin, prezident Ruské feferace
7. března 2018 - 10:06

Ale po náročném dni na Ukrajině byl proveden převrat a tak nás napoprvé hrubě a nestydatě podvedli, řekl prezident Ruské federace Vladimir Putin.

„Ve stejném okamžiku jsme byli osloveni americkými partnery, kteří nás požádali, abychom učinili vše, mluvím téměř doslovně o požadavku, aby Janukovyč nepoužil armádu, aby opozice vyklidila náměstí, úřední budovy a pokračovala realizovat pokroku o normalizaci situace. Řekli jsme: dobře. A ten den byl proveden převrat,“ řekl Putin v novém dokumentárním filmu „Světový řád 2018“ na základě několika rozhovorů prezidenta s novinářem Vladimirem Solovjovem, uvedla RIA Novosti.

Lavrov: Ukrajinská krize je důsledkem politiky USA a NATO!
Cohen: Čtyři roky mýtů o Ukrajině a Majdanu!


„No, kdyby aspoň zavolali, aspoň něco udělali, aspoň slovo řekli. Víte, kdyby aspoň slovo řekli – existuje pochopení excesu činitele – že něco takového nechtěli, ale je to (rozvíjející) se událost, ale uděláme vše, aby se to vrátilo do právní roviny. Ani slovo, naopak plná podpora pachatelům převratu,“ zdůraznil Putin.

Podle něj Amerika vlastně tuto revoluci provedla svýma rukama, a tak je nucena podporovat současnou vládu v Kyjevě a „sama se dostala do kouta".

Jak uvedl ruský vůdce, byl to první případ tak závažného podvodu ze strany amerických partnerů. „A tak drze a arogantně, možná napoprvé. Takže řekli bude to tak, a ve skutečnosti všechno udělali jinak a ani k tomu nic neřekli,“ dodal ruský prezident.

(kou, prvnizpravy.cz, ria.ru, foto: arch.)



Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif