Ruské strategické bombardéry TU-160 cvičily nad Karibským mořem

zprávy

Piloti strategických bombardérů Tu-160 se pohybovali téměř 10 hodin ve vzdušném prostoru nad Karibikem, oznámila tisková služba ruského ministerstva obrany .

Ruské strategické bombardéry TU-160 cvičily nad Karibským mořem
Ruské Tu-160
13. prosince 2018 - 07:20

"Během mezinárodní návštěvy delegace leteckých kosmických sil v Bolívarské Venezuelské republice, byly předvedeny ruské strategické bombardéry nad Karibským mořem," uvádí RIA Novosti.

Jak bylo uvedeno, v některýchh fázích trasy se let ruských bombardérů uskutečnil společně se stíhačkami Su-30 a F-16 národního venezuelského vojenského letectva.

Již dříve bylo uvedeno, že dva ruské letouny Tu-160, An-124 a Il-62 letěly z ruských letišť na mezinárodní letiště doVenezuely.


Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že let byl prováděn v souladu s mezinárodními pravidly pro využívání vzdušného prostoru.

"Ruská vláda poslala bombardéry přes polovinu světa do Venezuely. Lidé Ruska a Venezuela by si měli být vědom toho, co to opravdu znamená: dvě zkorumpované vlády projídají veřejné prostředky a potlačují svobodu a práva, zatímco jejich občané trpí, "uvedl Mike Pompeo, americký ministr zahraničí.

(rp,prvnizpravy.cz,ria,twitter,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?