Rusko zuří: Nestydatá diskriminace, rasismus MOV a dopingový teror!

zprávy

Proč? Protože komise MOV odmítla pozvat na olympijské hry v Pchjončangu 15 ruských sportovců, kteří byli dříve osvobozeni od dopingového obvinění Sportovním rozhodčím soudem (CAS).

Rusko zuří: Nestydatá diskriminace, rasismus MOV a dopingový teror!
Thomas Bach, prezident MOV
5. února 2018 - 11:05

Navíc, po rozhodnutí ve prospěch Rusů navrhl prezident MOV Thomas Bach reformu CAS.

V reakci zuří jak ruští politici, tisk i veřejnost. Státní duma poznamenala, že Mezinárodními olympijský výbor opět dokazuje, že se stal politickou organizací, kde jsou přijímána rozhodnutí bez důkazní báze. Federální rada se domnívá, že samotná MOV potřebuje reformu.

Předseda výboru Dumy pro sport, turistiku a mládež Michail Degtjarev řekl, že MOV ve svém postoji ohledně ruských sportovců překročil „červenou čáru“, a proto by měl její šéf Thomas Bach rezignovat.

„To, co řekl (Bach) po rozhodnutí soudu, je nestydaté, je to rasismus, je to v rozporu s Olympijskou chartou. Na jeho místě bych rezignoval, a odešel s hanbou,“ zdůraznil rozněvaně Degtjarev. Podle jeho názoru jsou slova Bacha po rozhodnutí CAS (Sportovní rozhodčí soud) absolutně diskriminační. Nejvíce ho popudila slova prezidenta MOV, že bude hledat řešení CAS všemi možnými metodami. „Je nutné po takových prohlášeních pana Bacha reformovat MOV, samozřejmě," řekl Degtjarev.

Rusy odstraňují a dopující Angloasové a Norové vyhrávají tituly!

„Jak je uvedeno v prohlášení IOC, rozhodnutí sportovní arbitráže neodstranilo podezření na doping. Komise nemá dostatečnou jistotu, že těchto 13 sportovců může být považováno za čisté. Po takových prohlášeních vzniká otázka, zda je načase prověřit členy MOV na doping?" reagiovala mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharová ve svém Facebooku.


Olej do ohně přilila Světová antodopingová organizace WADA, která přerušila trénink ženského ruského národního hokejového týmu na olympijských hrách a podrobila 16 hokejistek testům podivným způsobem. Inspektoři se vrhli na hráče během tréningu, který tak zrušili. Ruský tisk to komentoval slovy „dopingový teror“, a že se zdá, že se tato organizace domnívá, že ruští sportovci ještě neměli dostatečné problémy, a zřejmě plní jiný zámořský příkaz, který právě přináší „tlak" na ruský tým.

(kou, prvnizpravy.cz, facebook.com, ren.tv, tsargrad.tv, foto: arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif