Saakašvili: Ponechat Porošenka na svobodě by byla chyba!

zprávy

Bývalý gruzínský prezident a bývalý šéf regionu Oděsa Michail Saakašvili řekl v rozhovoru pro Stranu.ua, že by bylo chybou ponechat Petro Porošenka na svobodě.

Saakašvili: Ponechat Porošenka na svobodě by byla chyba!
Petro a Michail ještě když se přátelili
25. dubna 2019 - 11:06

Rovněž sdělil své plány poté, co prezidentské volby na Ukrajině vyhrál volby Vladimir Zelenskij.

„On (Porošenko.) bude v každém směru „otřásat" Zelenským. Pokud nebude na Porošenka vydáno trestní řízení, pak tuto šlechcetnost, jak vím z vlastní zkušenosti, neocení. Poroshenko považuje každou šlechetnost za slabost. A kdykoli to bude možné, vrazí nůž do zad nůž,“ zdůraznil Saakašvili.

Zároveň poznamenal, že nespěchá na návrat do Kyjeva. Politik připomněl, že nebyl zbaven svého ukrajinského občanství soudem, ale rozhodnutím prezidenta Petro Porošenka. Nyní by se měla nová hlava země rozebrat v jeho případu.


„Sledoval jsem všechny jeho (Zelenského) filmy "Sluha lidu" a došel k závěru, že není nějakým prosťáčkem. Má všechno promyšlené. Předpověděl všechny potíže, které před námi leží. A na tuto pozici je velmi dobře připraven,“ řekl Saakašvili.

Saakašvili také ujistil, že nechce zaujmout politická místa, ale je připraven poskytnout rady těm, kteří je potřebují, například formou přednášek.

(kou, prvnizpravy.cz, strana.ua, foto: arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 81%
transparent.gif transparent.gif
Ne 10%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 9%
transparent.gif transparent.gif