Spiegel: Na zlost USA - hrozby naplnily Ankaru rozhodností koupit S-400!

zprávy

„Na zlost" Spojeným státům - a navzdory hrozbám Washingtonu uvalit sankce - turecký prezident Recep Tayyip Erdogan opět ujistil, že Ankara v žádném případě neodmítne koupit ruské systémy S-400.

Spiegel: Na zlost USA - hrozby naplnily Ankaru rozhodností koupit S-400!
Ruský protiraketový systém S-400
6. června 2019 - 11:04

„Existuje dohoda, kterou jsme podepsali, a nehodláme se jí vzdát,“ řekl turecký lídr podle časopisu  Der Spiegel..

Spojené státy hrozí uvalením sankcí proti Turecku, pokud Ankara bude pokračovat v nákupu protiletadlových raketových systémů S-400 z Ruské federace, napsal Der Spiegel.

Kromě toho, namísto ruského systému protivzdušné obrany, Washington žádá, aby turecká strana koupila americké systémy Patriot pro ochranu svého vzdušného prostoru, poznamenalo německé vydání.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan však znovu zdůraznil, že Ankara se v žádném případě nevzdá dohody s Moskvou, uvedla zpráva Der Spiegelu.


„Existuje dohoda, kterou jsme podepsali, rozhodnutí ... A nehodláme se jí vzdát," řekl turecký vůdce.

Ankara je „odhodlaná“ koupit systémy protivzdušné obrany S-400 z Ruské federace, podtrhl turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Americké systémy protivzdušné obrany Patriot podle něj prostě nejsou tak dobré, jako ruské protiletadlové raketové systémy.

První dodávky z Ruska do Turecka by měly začít v červenci tohoto roku, připomněl Der Spiegel. Celkově Ankara obdrží čtyři divize S-400, které budou stát tureckou stranu 2,5 miliardy dolarů. Jedna divize tvoří dvanáct odpalovacích zařízení se čtyřmi raketami, uvedl německý časopis.

(kou, prvnizpravy.cz, spiegel.de, foto: arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 17%
transparent.gif transparent.gif
Ne 66%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif