Steve Bannon: Naším nepřítelem není Rusko, ale Čína!

zprávy

Steve Bannon, bývalý hlavní stratég amerického prezidenta Donalda Trumpa, vidí hlavního nepřítele pro západní svět ne v Rusku, ale v Číně.

Steve Bannon: Naším nepřítelem není Rusko, ale Čína!
Steve Bannon
4. dubna 2019 - 03:20

„Vladimir Putin je a zůstává, navzdory všemu, jedním z našich nejdůležitějších partnerů, pokud jde o ochranu našeho židovsko-křesťanského dědictví v Americe nebo zde v Evropě," zdůraznil.

Steve Bannon, věří, že spolupráce mezi evropskými pravicovými stranami je možná. Chce pomoci se svým hnutím  "The Movement".

„Podle mých zkušeností je velmi důležité, aby existovala struktura, která umožní sdílení názorů a strategií,“ řekl Bannon v rozhovoru pro Jungen Freiheit.

Jeho hlavními spojenci v Evropě  jsou italský ministr vnitra Matteo Salvini (šéf Ligy Severu) a ve Francii Marine Le Penová (předsedkyně Národního sdružení). Bannon je optimistický ohledně budoucnosti evropských pravicových stran.

"Podívejte se, jak rychle se Liga dostala k moci v Itálii nebo jakou rychlostí ve Španělsku roste nová pravicová strana Vox," připomíná Bannon.


Bannon věří v zisk poloviny křesel pro pravicové strany v evropských volbách

„Nebylo by ani překvapení, kdyby se nám v květnu podařilo získat padesát procent křesel v Evropském parlamentu,“ odvážně předpovídá Steve Bannon.  Pro Bannona je mottem: „Svobodné národy, ve svobodných zemích!“

USA a Trump nechtějí v Evropě „žádné americké protektoráty“, ale „silné národní spojence, kteří spolu s USA obhajují myšlenku Západu“, dodal Steve Bannon.

(rp,prvnizpravy.cz,jungefreiheit,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?