Vytvoření nové italské vlády Merkelovou bude pro Němce drahé

zprávy

<< VIDEO >> Skandál týkající se přímého zasahování Angely Merkelové do formace italské vlády byl samozřejmě ignorován běžným tiskem v Německu, píše se v článku na webu Jouwatch.

Vytvoření nové italské vlády Merkelovou bude pro Němce drahé
Angela Merkelová a Giuseppe Conte
10. září 2019 - 03:20

Navzdory všeobecnému přesvědčení, že Salvini hazardoval, byla to právě Conteova interakce s Merkelovou a vedení EU, která Salviniho donutila pokračovat v ofenzivě a požadovat nové volby. Matteo Salvini měl pouze možnost stát se více a více populárním jako ministr vnitra, ale politicky bezmocnější kvůli dvojí hře italského premiéra Giuseppe  Conteho. Nebo měl Salvini druhou možnost a riskovat přechod k opozici a čekat na svou hodinu. To mohlo být lepší rozhodnutí.

Hnutí Pěti hvězd přestalo panikařit a spojilo se s velkým poraženým z posledních voleb a které údajně nenáviděli, s Renziho Demokratickou stranou (PD),  která je v Itálii označována jako sociální demokracie.


Video, které cirkuluje v Itálii, ukazuje, jak italský premiér Giuseppe Conti  ujišťuje Angelu Merkelovou v únoru na Ekonomickém fóru Davosu, že se postará o problém Salvini.

Conte: „Salvini je proti všemu, není prostor pro jednání.“

„Pamatuješ si na Maltu?“ říká premiér Giuseppe Conte Merkelové. „Když jsem řekl, že přijímeme ženy a děti? Jak mi to řekl (Jean-Claude) Juncker? Salvini reagoval: „Všechny porty jsou uzavřeny! A já na to: „OK, to znamená, že je převezeme letadlem.“

Conte: „Mám velkou starost z průzkumů veřejného mínění. Hnutí pěti hvězd v průzkumech klesá na 26 až 27 procent, kdežto Salviniho Liga stoupá na 35 až 37 procent. Pětihvězdičkové hnutí se tedy diví: Jaká jsou témata, která nám mohou v kampani pomoci?“

Italský premiér Giuseppe Conte mluví s Merkelovou velmi otevřeně o současném sporu o migranty, který rozděluje Evropu.

Merkelová to chce znovu vědět: „Takže ...“ Conte: „. Angelo, nemusíš se bát. Moje síla je, že jsem velmi rozhodující. Když řeknu: „Teď je to hotovo!“, Už se nehádají. “

Conte: „Na večírku je mnoho lidí, kteří říkají:„ Německo je náš přítel, a proto vedeme kampaň proti Francii “

Merkelová se směje, mírně zavrtí hlavou a odpoví: „Je to velmi povrchní přístup“.
Conte: „Myslím, že to bude ... teprve začínáme."

Merkelová: „Takže Salvini je proti Francii a Německu?"
Conte: „Salvini je proti všem!"

Ne všechny části konverzace jsou slyšet.



Matteo Salvini okamžitě reagoval na zveřejnění videa na akci Ligy. Řekl reportérovi: „Nejsem proti všem. Kdybych si musel vybrat mezi Francií a Německem, pak bych si okamžitě vybral Německo.“

EU se stále více stává velkou říší, císařským projektem, který nemůže tolerovat apostaty. Izraelský politolog Yoram Hazony popisuje ve své práci „Cnosti nacionalismu“, velká říše, jako je EU, nemůže tolerovat devianty ve svých řadách. Vždy se představuje jako alternativní a jediný garant míru, ale běda jednomu z členů, který vybočuje.

„Angela Merkelová potvrzuje nejhorší obavy Italů, že změny pocházejí z Berlína a Bruselu,“ uvedl předseda AfD ve Výboru pro zahraniční věci Petr Bystron, který udržoval úzký kontakt s Ligou a obvinil německé nevládní organizace.

„Pokud by koalice v Římě vznikla na základě intervence Merkelové, vypadalo by to jako vláda z milosti Merkelové. V důsledku toho již ztratila veškerou legitimitu pro italské obyvatele a je odsouzena k neúspěchu,“ říká Bystron.

„Je prostě pobuřující, s jakou neústupností Merkelová staví své ideologické cíle nad německý raison d'être,“ říká Bystron. Tato politika se vyznačuje úplným vzdáním se německých zájmů při záchraně selhávající EU. Zatímco Salviniho vládě hrozily pokuty za schodky, komisař pro rozpočet EU Günther Oettinger náhle nabídl nové levicové vládě velkorysé oddlužení, jak připustil v SWR.

Ačkoli podle nedávných průzkumů veřejného mínění chce více než 67% Italů nové volby, Merkelová prosazovala vytvoření vlády ze dvou dříve antagonistických stran a jejich realizaci koupila za peníze, uvedli němečtí daňoví poplatníci.

Merkelová tak jedná jak proti vůli Italů, tak proti zájmům německého lidu. Nová italská vláda je koalicí poražených.

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?