Ivan David

europoslanec (SPD)
[title]
MUDr. Ivan David, CSc., lékař psychiatr, nar. 1952, promoce 1978, I. atestace 1985, II. atestace a CSc. 1991, do roku 1997 pracoval v psychiatrickém výzkumu (Psychiatrická klinika 1.LF UK Praha, Psychiatrické centrum Praha), v devadesátých letech asistent na 3. LF UK v Praze, dosud v ambulantní praxi, asistent v IPVZ (postgraduální vzdělávání), 2005- 2008 ředitel PL Bohnice, 2008 až dosud náměstek pro vědu, výzkum a vzdělávání tamtéž. 1989-90 mluvčí Levé alternativy, od roku 1993 členem ČSSD,1998- 2002 poslanec PS PČR, 1998- 99 ministr zdravotnictví .
Od roku 2019 je členem hnutí SPD, za něž je od stejného roku poslancem Evropského parlamentu.
[title]
PROJEV

Ivan David: Projev Ivana Davida 28.10.2022, Míčovna Pražského hradu

Před 517 dny
[title]
KOMENTÁŘ

Ivan David: Přece by nám nelhali…

Společnost je hluboce rozdělena. Mnoha způsoby. Všimněme si rozdělení na spotřebitele propagandy a občany kriticky myslící.

Před 747 dny
[title]
KOMENTÁŘ

Ivan David: Brexit, vakcíny a Kateřina Konečná

Vysoce dominující prounijní propaganda čtenáře, posluchače a diváky nejdřív ubezpečovala, že většina obyvatel Spojeného království si přeje zůstat v Evropské unii, což se nepotvrdilo a pak masírovala tvrzením, že dopadne špatně už proto, že Evropská unie neustoupí od svých hodnot.

Před 1169 dny
[title]
KOMENTÁŘ

Ivan David: Kříže na kříži

Německý vojenský symbol byl zhanoben nacistickými symboly, jak jsem se dozvěděl z rozhořčené reakce na pomalování německého pomníku ve tvaru německého vojenského vyznamenání železného kříže hákovými kříži.

Před 1553 dny
[title]
KOMENTÁŘ

Ivan David: Za co jsem Jaroslavu Hutkovi vděčný

Spoustu informací o lidech získáváme už během prvních sekund. Odhadneme věk, sociální statut, inteligenci a většinou i pohlaví. Horší je to s charakterovými vlastnostmi.

Před 2062 dny
[title]
KOMENTÁŘ

Ivan David: Profesor Drahoš trapnější než jsem předpokládal

Lidé pohybující se daleko od vědy sdílejí stereotyp, že vědec je nepraktický popleta zaujatý toliko svým výzkumem, mimořádně inteligentní a seriózní slušný člověk. Nebývá tomu tak.

Před 2284 dny
[title]
KOMENTÁŘ

Ivan David: Strach jde z těch, kteří se bojí

Pokusím se proniknout hlouběji do konceptu svobody, protože cenzura je jen jeden z projevů nesvobody.

Před 2877 dny
[title]
KOMENTÁŘ

Ivan David: Největší hrozbou jsou "přizpůsobiví"

Neustále se hovoří o tom, že muslimové zejména z některých zemí jsou nepřizpůsobiví, že nechtějí přijmout normy chování dnes hostitelských a zítra muslimských zemí.

Před 2991 dny
[title]
KOMENTÁŘ

Ivan David: Nepopulismus

Z mainstreamových médií jsme neustále varováni před populismem. Wikipedie (zde) nabízí charakteristiku populismu: "prosazování rychlých a líbivých, ale těžko uskutečnitelných řešení složitých socio-ekonomických problémů".

Před 3053 dny

Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?