Zdeněk Zbořil: Vzhůru do světa řízeného chaosu (VIDEO)

politika

<< VIDEO >> Takže vzhůru do světa řízeného chaosu a raději bychom se měli zajímat o to komu ten řízený chaos vyhovuje a komu škodí, říká v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz Zdeněk Zbořil.

Zdeněk Zbořil: Vzhůru do světa řízeného chaosu  (VIDEO)
Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz
25. května 2019 - 03:20

Tento týden Donald Trump trochu polevil se svými útoky proti všemu a proti všem a také Mike Pompeo přestal létat. U našich sousedů málem padla vláda, bylo vyměněno jenom pět ministrů. Na Václavském náměstí v Praze pokračují demonstrace proti nové ministryni Ludmile Benešové. Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský nabádá, aby naše republika, trochu „poodstoupila“ od V4, především Polska a Maďarska. A včera a dnes probíhají volby do Evropského parlamentu.

A co vy na to pane Zbořile?

„Spousta nevysvětlitelných jevů v poslední době v politice jsou způsobeny panikou z voleb do Evropského parlamentu. I když jak víme o nic nejde, jde jenom o prebendy a ta obročí a proto taky máme 40 nebo 39 kandidátek…,“hodnotí Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

Tento týden Donald Trump trochu polevil se svými útoky proti všemu a proti všem a také Mike Pompeo přestal létat…

„Také už všichni víme co Donald Trump tvrdí, že americká politika se nedělá jako šachová partie, ale že jde o baseballový zápas, takže americký prezident nejdříve musí udělat ten hit a potom běžet, a Donald Trump má těch hitů už spoustu, přestávají být přehledné a pořád nevíme kam běží,“ upozorňuje Zdeněk Zbořil.

Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský nabádá, aby naše republika, trochu „poodstoupila“ od V4, především Polska a Maďarska…

„Když si dáme výrok pana Rychetského o tom, abychom se distancovali od Polska a Maďarska, protože se tam děje něco nepěkného, do souvislosti s rozhodnutím Ústavního soudu, které potvrdilo rozhodnutí ostravského hoteliéra, který nutil ruské turisty k velezradě, jako správné, tak vidíme, že chce Ústavní soud tvořit zahraniční politiku, k čemuž nemá žádný puvoár a může tím zakrývat své vlastní hříchy,“ tvrdí Zdeněk Zbořil

Na Václavském náměstí v Praze pokračují demonstrace proti nové ministryni Ludmile Benešové….

„Demonstrace na Václaváku, to může být, jak říkal Václav Marhoul „manuál listopadu 89“. Ten oblíbený manuál, který se použil například „Děkujeme, odejděte“ nebo při krizi v ČT. Všimněte si, že se ten manuál snaží realizovat další a další lidé velmi si podobní, třeba Aňa Geislerová, která jak říká si dodělá maturu, potom práva  a nakonec sejme prezidenta za to, že nedodržuje Ústavu, tak to jsou lidé, kteří jsou typologicky stejní. Takže vzhůru do světa řízeného chaosu a raději bychom se měli zajímat o to komu ten řízený chaos vyhovuje a komu škodí,“ dodává Zdeněk Zbořil.

Podrobnější analýzu si můžete poslechnout v následujícím rozhovoru Zdeňka Zbořila pro Prvnizpravy.cz.



(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif