Pence věří, že zachrání duši Trumpa a sám se stane prezidentem

zprávy

Americký viceprezident Mike Pence je přesvědčen, že se mu podaří "zachránit duši" šéfa Bílého domu.Mike Pence počítá s možností vést zemi, a stát se tak „nejdůležitějším křesťanem, který kdy seděl v Oválné pracovně“, píše se v knize Stínový prezident .

Pence věří, že zachrání duši Trumpa a sám se stane prezidentem
Mike Pence, americký viceprezident
5. září 2018 - 06:20

59letý Pence je "nejúspěšnější křesťanský supremacista v americké historii", píše se v knize, ale zůstává záhadou pro většinu lidí mimo jeho víru, která pomohla získat evangelické voliče pro Trumpa.
 
Bývalý guvernér Indiany je označen jako "sycophancy" v rozhovorech s Trumpem. Důvodem, mimo jiné, byl tříminutový video rozhovor s prezidentem, během kterého Pence souhlasí se svým šéfem každých 12 sekund.
 
Stávající viceprezident se domnívá, že volba Trumpa je "součástí Božího plánu" a zároveň čeká na šanci převzít moc do svých rukou.

 
Autoři knihy D'Antonio a Eisner upozorňují na skutečnost, že první poradu Trumpovy administrativy ukončil  viceprezident slovy: "Ať  vás Bůh chrání". A tak nechal konzervativní křesťany pochopit, že "jejich ochránce si pamatuje na svou povinnost."
 
"Kromě toho, jak vysvětlil jeden z nejbližších asistentů Pence, viceprezident se skutečně domnívá, že může vést Trumpa blíže k Ježíši. A stejně jako Ježíš chce dělat vše, co je nezbytné k záchraně Trumpovy duše, " píše se v knize.
 
Podle názoru autorů knihy je připraven zavřít oči nad chybami hlavy Bílého domu "hovoří o bezohlednosti" a ambicí viceprezidenta. Koneckonců spojil svou budoucnost s člověkem, který se stal "příkladem toho, čím křesťanství a konzervatismus opovrhují".
 
V rozhovoru s křesťanskou rozhlasovou stanicí  Pence promluvil o obraně svého vlastního chování. "Pokaždé, když mě kritizuji za to, že jsem věřil v Ježíše Krista, tiše jsem nabídl pochvalnou modlitbu ... Žijeme ve věřící zemi, a tak budeme i nadále bránit to, v co věříme," řekl.

(rp,prvnizpravy.cz,thetimes,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif