Dominiku, -niku, -niku, ty jsi sám jak poustevník a bakalář Lipavský

politika

Radost legendárnímu hokejovému brankáři Dominikovi Haškovi, který byl hlavním iniciátorem myšlenky, že by ruští hokejisté v rámci pražských zápasů NHL neměli v metropoli  za zaoceánské kluby nastoupit, zkazilo ministerstvo pro evropské záležitosti, které Rusům vstup do Česka umožní. 

Dominiku, -niku, -niku, ty jsi sám jak poustevník a bakalář Lipavský
Dominik Hašek je sám jak poustevník
30. září 2022 - 10:20

Ruští hokejisté ve službách San Jose Sharks a Nashvillu Predators budou moci na začátku října nastoupit v Praze. Pro web Seznam Zprávy to ostatně  potvrdil Tomáš Pojar.

Tohle téma, které rozpoutal český brankář Dominik Hašek, kterému se nelíbilo, že by ruští hokejisté měli nastoupit v zahajovacích zápasech NHL zrovna  v pražské O2 areně a údajně to řešil také s ministerstvem zahraničních věcí, které následně zaslalo vedení NHL dopis, ve kterém sdělilo, že si nepřeje, aby tu ruští hokejisté hráli. 

Za velkou louží se dopis, pokud tam byl vůbec odeslaný, nesetkal s příznivým ohlasem a naopak manažer a spoluhráči ruských hokejistů  včetně těch českých se za ně postavili s vyhrůžkou, že budou hrát s ruskými hokejisty nebo do Prahy nepřijedou vůbec.

Do organizace zápasů NHL už totiž bylo vloženo tolik peněz, že si zrušení zápasů nedovolí ani tak  horlivý bakalář, jakým je ministr zahraničních a protiruských věcí Lipavský. Proto asi rozhodnutí o neničící  práci na organizaci zápasů NHL v Praze vydal jiný úřad.


„Jedná se o soukromou akci, víza mají, takže z pohledu státu není důvod je nevpustit. Národní bezpečnost jejich přítomnost rozhodně neohrožuje. A to ani nezmiňuji, že kromě schengenských víz mají dlouhodobá pracovní víza americká a žijí v USA," řekl Pojar pro web Seznam Zprávy.

Že se obě utkání mezi San Jose a Nashvillem odehrají podle plánu, potvrdila i sama NHL.

„Zatímco světové události vyvolaly pochopitelnou nejistotu kolem mnoha sportovních soutěží, společnost Live Nation byla ujištěna a ráda by ujistila všechny české fanoušky, že zápasy NHL Global Series 2022 mezi týmy Nashville Predators a San Jose Sharks se odehrají podle plánu 7. a 8. října 2022 v pražské O2 areně," ocitoval vyjádření společnosti, která organizuje utkání, web TV Nova.

„Zvlášní je, proč zrovna  Dominik Hašek proti startu ruských hokejistů v Praze tak houževnatě bojoval s tím, že snad není tak hloupý, aby neodhadl, že většině českým občanům  je celkem u prdele, zda tu budou nebo nebudou hokejisté Ruska hrát," usoudil jeden ze čtenářů na sociálních sítích.

„NHL zná stanovisko našeho ministerstva zahraničních věcí. Pokud by sem přijeli ruští hráči na speciální víza vydaná v jiné zemi Evropské unie, považoval bych to od NHL za podraz vůči naší zemi a jejím občanům. Ministerstvo zahraničních věcí, ministerstvo vnitra a cizinecká policie by podle toho musely a měly jednat," uvedl Hašek v úterý 27. září 2022 na svém profilu na sociálních sítích.

„Je to NHL rozhodnutí nás nerespektovat. Následky toho budou muset nést také oni," napsal Dominik Hašek poté na twitteru po rozhodnutí NHL.

„I když je Hašek přesvědčený při svém vzdělání, že ruští hokejisté v Praze na ledové ploše   budou propagovat směrem k Ukrajině agresivní Rusko, vše nasvědčuje tomu, že tu samotářskou  reklamu Rusku ze sportovců činí právě Hašek. Bez jeho značně medializovaného protestu proti startu hokejových týmů NHL s ruskými hokejisty v Praze by týden před těmito utkáními nevědělo tolik lidí, kteří  normálně hokej ani nesledují,  jako to ví nyní. Počínání Dominika Haška připomíná chování dvojitého agenta,  aniž by o tom brankář vydělavající si v minulosti těžké peníze za hokej i v Rusku věděl," poznamenal k agentovi všech azimutů další komentátor politického hokeje na sociálních sítích. 

(ps, Prvnizpravy.cz, foto: ps) 


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif