Konečná: Potřebujeme vládu, která bude mít na prvním místě občana

politika

<< VIDEO >> Byla  jsem jediná z českých europoslanců, která se kriticky postavila k vystoupení Petra Fialy na půdě Evropského parlamentu. Větší pokrytectví jsem dlouho nezažila, říká Kateřina Konečná.

Konečná: Potřebujeme vládu, která bude mít na prvním místě občana
Kateřina Konečná, europoslankyně a předsedkyně KSČM
7. července 2022 - 03:20

Z vystoupení Kateřiny Konečné v Ecropském parlamentu:

Nestává se moc často,  abych souhlasila s něčím co připravila česká pravicová vláda Petra Fialy, mnohé  však překvapím, ale 4 z 5  priorit naší vlády pro předsednictví považuji za správné.

Problém ovšem tkví někde jinde, realita je mnohem tvrdší než vzletná slova české vlády, je mnohem tvrdší a nelítostnější. Dokonce tak, že česká vláda hodlá potichu asistovat Bruselu ve zrušení právo veta pro členské státy.

Enenergetickou bezpečnost pak ordinuje česká vláda českým občanům tak, že je nutí levně vyrobenou energii v českých elektrárnách kupovat s několikanásobnou přirážkou. Čeští občané s třetinovými platy ve srovnání se západními sousedy jsou už nuceni platit  mnohdy vyšší ceny než oni.

Kybernetickou bezpečnost si představuje stylem, že vypne bez soudního rozhodnutí nepohodlné weby.

A odolnost hospodářství posiluje tak, že chce privatizovat poslední zbytky státních a národních podniků a zdražování je dvakrát vyšší než ve zbytku EU.

Program pro těžce zkoušené rodiny nemá žádný a české podniky nechala i v souvislosti se zákazem prodeje spalovacích motorů na holičkách.

A o demokratických institucích ve vládě jíž tvoří strany, které jsou namočeny v megaskandálech korupce snad nemá smysl ani hovořit.

Přála bych Radě EU a nám všem, aby se k ní česká vláda nechovala tak, jako ke svým občanům. Česká republika totiž potřebuje – a zvlášť, když předsedá Radě EU – vládu, která bude mít na prvním místě zájem občana a ne plná ústa výmluv, proč to nejde, když navíc jinde vidíme, že to jde, ne podle slov, ale podle skutků  poznáte je .Hodně štěstí nejen české vládě, ale nám všem!  


(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif