Kuba premiérem? A nebo Babišova abmice rozeštvat ODS

politika

Předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš doporučil v nedělní debatě na CNN Prima News premiérovi Petru Fialovi (ODS), aby se vzdal své funkce a svůj post předal jihočeskému hejtmanovi Martinovi Kubovi (ODS).

Kuba premiérem? A nebo Babišova abmice rozeštvat ODS
Martin Kuba (ODS)
6. června 2023 - 10:30

Hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba označil výzvu Andreje Babiše, ať se premiér Petr Fiala vzdá své funkce v Kubův prospěch, za politickou rétoriku. 

„Babiš chce rozeštvávat vztahy v ODS a hledá si jakýkoliv nástroj, jak to udělat. Beru to s nadhledem,“ řekl Kuba v pořadu Impulsy Honzy Benešovského na rádiu Impuls.

Předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš v nedělní debatě na CNN Prima News doporučil premiérovi Petru Fialovi, aby svůj post předal jihočeskému hejtmanovi Martinu Kubovi. „Toto je amatérská vláda. Pan premiér by měl předat řízení vlády hejtmanu Kubovi a sám jít dělat eurokomisaře místo Jourové,“ vyzval Babiš premiéra k demisi.


Babišova slova vnímá předseda Asociace krajů Kuba jako politickou rétoriku. 

„Mě to pobavilo v tom kontextu, že tento týden má vláda výjezdní zasedání v jižních Čechách, takže s jistou mírou humoru jsem si říkal, že to je snad nejvtipnější, co mě mohlo před tím zasedáním vlády potkat. Beru to opravdu s nadhledem,“ řekl na Impulsu hejtman Martin Kuba s tím, že je možná Babišovou ambicí rozeštvat vztahy v ODS.

Ve vysílání zároveň Kuba potvrdil, že se bude chtít i dál věnovat krajské politice. 

Také jsme psali:

„V téhle chvíli je moje místo v Jižních Čechách. Chlap v mém věku má plnit sliby a já jsem slíbil Jihočechům, že budu dělat maximum pro to, aby se v Jižních Čechách dobře žilo. O to se snažím. Rád bych v této pozici zůstal, ale to uvidíme po krajských volbách. Z řady důvodů nemám ambici se v téhle chvíli vracet do velké politiky,“ sdělil s tím, že jde o krátkodobý výhled. Připustil, že budoucnost může nakonec přinést ledacos.

(ben, prvnizpravy.cz, foto: repro CNN Prima)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif