Markvart: Generál? Bez názoru, bez nápadu, prostě pouze „vizuál"

politika

Už jsem k těm volbám nechtěl nic psát. Přece jenom mi to však nedá. Od kandidáta Petra Pavla jsme se toho v průběhu kampaně zrovna moc nedozvěděli. Zejména proto, že s číslem IQ 107, nám toho ani moc říct nemůže.

Markvart: Generál? Bez názoru, bez nápadu, prostě pouze „vizuál"
Petr Markvart
27. ledna 2023 - 07:20

Předvedl nám místo toho pár fotek, na kterých si podává ruku se "světovými leadery" typu Havel nebo papež Jan Pavel II, aby nám dokázal, jaký je diplomat a vyjednavač (to musela být náročná a těžká jednání), píše Petr Markvart na facebooku.

Pokud se týče osvobození Francouzů, kteří se dostali v Srbské Krajině do úzkých především proto, že se k Srbům chovali jako hovada, domnívám se, že hlavní díl chvály, zaslouží spíš tehdejší major Karel Klinovský, veterán všech balkánských mírových i afghánských bojových misí AČR, který nedávno, nikým nepovšimnut, odešel tiše do výslužby v hodnosti plukovníka. Faktem je, že nebyl tak fotogenický, jako pan jenerál. Voják byl rozhodně lepší, stejně jako stovky dalších, bezejmenných hrdinů.

Ale svět chce být klamán. Je to generál, tak umí bojovat a my jsme ve válce, kterou si začal ten... Putin. Jestliže Drahoš byl zaprášený fikus, tohle je takový manekýn z muzea voskových figurín. Bez názoru, bez nápadu, prostě pouze pro vizuální vjem. Ne, že bych chtěl tímto textem nějak adorovat jeho protikandidáta s vízorem hokynáře, kterému se vlastní pílí podařilo nasrat si půlku tohoto národa, která teď bude volit kohokoliv proti němu.

Jen si myslím, že ať už to dopadne jakkoliv, hlavním poraženým v této volbě, bude český občan a daňový poplatník. A to je smutné, zejména pro naše děti a vnuky.



A pár komentářů:
  • No já jsem na audienci u Jana Pavla byla taky, i fotku někde mám. Měla bych se s tím chlubit?
  • ...ty jeho očíčka jak u svraštělého paviána ve mně zrovna moc velkou důvšru v pana generála a jeho schopnosti nevyvolávají.
  • hodil by se do filmu Planeta opic..
  • OOn je pan jenerál tak fotogenický jenom díky ve fotoshopu přidělaným vlasům .... lže i o svém vlastním vzhledu .....
  • ty mu nakládáš  "manekýn z muzea voskových figurín", s tím IQ107, to je bída a žal
  • No on vždycky ztuhne v takové fotogenické póze se svraštělými brvami a tváří se jako kdyby spolknul žábu. Je to takový Halík vojenského světa...
  • Že by prý chodil do Parlamentu k projednávání zákonů. Po včerejší TV debatě si tak říkám, co by tam asi dělal, když dokázal vyplodit: otázka na generála: mohli bychom mít levnější elektřinu? odpověď generála: nemohli, protože máme Dukovany už zaplacené a elektrickou energii nemáme kde skladovat, tak ji musíme prodávat a potom zase dráž kupovat.Tak si říkám, že by tam někde v rohu mohl stát i ten fíkus
  • byla to ostuda, ale paní Holubové se to líbilo

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?