Nielsen: Volte Nagyovou, je to hlas proti vládě

politika

Andrej Babiš (ANO) a Tomio Okamura (SPD) vyzvali voliče, aby přišli i ke druhému kolu senátních voleb a volili proti kandidátům vládní koalice. Přidal se i Tomáš Nielsen (PRO). 

Nielsen: Volte Nagyovou, je to hlas proti vládě
Tomáš Nielsen
29. září 2022 - 11:45

Právník Tomáš Nielsen (PRO), který v Jihlavě kandidoval do Senátu proti předsedovi komory Miloši Vystrčilovi (ODS) skončil v prvním kole voleb na třetím místě. Vláda Petra Fialy (ODS) podle Nielsena přivedla likvidaci české ekonomiky do absolutních rozměrů. A její nerespektování práva je pravda velmi děsivé,“ nechal se slyšet.

Nielsen nyní zveřejnil na sociální síti Facebook výzvu a zároveň poděkoval lidem za každý hlas, který v prvním kole obdržel. „Všude, kde to jde, volte proti vládní pětikoalici. Doporučení prý platí i tam, kde proti sobě stojí kandidát ANO a kandidát vládních stran", řekl lidem ve své výzvě Nielsen.


Proti Vystrčilovi bude ve druhém kole stát Jana Nagyová (za ANO), která v prvním kole obdržela 14 523 hlasů.

„Je to pro mě opravdu obrovské dilema, protože asi víte, že jsem téměř dva roky bojoval proti populistické vládě Andreje Babiše (ANO), která absolutně nerespektovala právo, zdecimovala naši ekonomiku a šíleným způsobem rozdělila naši společnost. Ale stejně tak už téměř rok bojuji proti současné vládě Petra Fialy (ODS), která likvidaci ekonomiky České republiky přivádí do absolutních rozměrů. Nadále rozděluje společnost na úrovni přátel, kolegů, ale i rodin. A její nerespektování práva je pravda velmi děsivé,“ předložil svůj pohled voličům Nielsen.

Voličům připomněl, že on osobně si v rámci kampaně vytkl několik základních cílů.

Přinést do politiky odbornost, přinést do politiky respekt k lidem a pak prý také novou a slušnější politickou kulturu. Pokud by byl zvolen senátorem, chtěl by se prý věnovat lidem v regionu. A nakonec chtěl přispět k oslabení vládních stran.


„Dnes už víme, že těch prvních dvou cílů v těchto volbách nedosáhneme, ale toho třetího stále můžeme a já ho vnímám jako velmi kritický, protože v tomto období nás čekají takové věci, jako bude hlasování o zrušení práva veta v EU, zavedení korespondenčních voleb nebo zavedení cenzury pod jakýmsi heslem boje proti dezinformacím. A řada dalších věcí, které já považuji za postupné plíživé odstraňování právního státu a nástup totality. Proto, byť s velmi těžkým srdcem, mohu říct jednu věc. Pokud půjdete k volbám a dáte hlas Janě Nagyové, nevnímám to jako podporu hnutí ANO, ale jako podporu alespoň jednoho z cílů, které jsme si vytyčili, a to je zabránit tomu, aby se ze Senátu stala jenom loutka v rukou vládních stran,“ pokračoval Nielsen.

Sám za sebe a za hnutí PRO přislíbil, že udělá vše pro to, aby se co nejdřív konaly předčasné volby.

(böhm, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?