Rajchl: Vyřazení Nord Streamu bylo deklarovanou sankcí USA

politika

Předseda strany PRO (Právo, respekt, odbornost) advokát Jindřich Rajchl ve svém facebookovém příspěvku pohovořil o situaci, která se týká ropovodu Nord Stream. 

Rajchl: Vyřazení Nord Streamu bylo deklarovanou sankcí USA
Jindřich Rajchl (PRO)
3. října 2022 - 09:01

Rajchl začal svou úvahu otázkou: znáte teorii Occamovy břitvy? Je to teorie, která praví, že nejjednodušší z několika nabízených vysvětlení bývá obvykle to správné.

Rajchl ve svém příspěvku připomíná datum 7.2.2022, kdy Joe Biden na tiskové konferenci prohlásil, že pokud Rusko překročí hranici Ukrajiny, tak Nord Stream 2 prostě nebude. Na doplňující otázku, jak to chce udělat, když plynovod kontrolují Němci, odpověděl, že si všichni mohou být jistí, že USA mají prostředky, jak to zařídit.

Jak Rajchl dále usuzuje, z tohoto tvrzení prý vyplývají nepochybně následující závěry:
1) Rusko nemělo na vyřazení Nord Streamu zájem - naopak mělo jím být potrestáno za překročení hranic z Ukrajinou
2) naopak vyřazení Nord Streamu 2 bylo deklarovanou sankcí ze strany USA, které na tom naopak mají eminentní zájem. Jednak tím Rusko přijde o příjem z prodeje plynu. A jednak bude Evropa donucena nakoupit plyn ve velkém za mnohonásobně vyšší ceny od USA.


A dále píše, že za situace, kdy:
a) se v Německu množily demonstrace za spuštění Nord Streamu 2
b) blížila se topná sezóna, což zpětinásobí až zšestinásobí poptávku evropských zemí po dodávce plynu
c) nedostatek plynu nutně vyvolá obří řetězovité kolapsy mnoha klíčových společností z oblasti průmyslu i zemědělství bylo jen otázkou času, než by si německý lid svým masovými protesty spuštění Nord Streamu 2 vynutil. Proto také musel být poškozen, respektive pro tuto zimu zrušen.

Rajchl dále píše o tom, že jediný, kdo na tomto kroku má eminentní strategický i ekonomický zájem, jsou Spojené státy americké. Occamova břitva tedy hovoří jasně - zničení Nord streamu bylo vojenskou operací provedenou USA.

Také jsme psali:

„V nejbližší době očekávám ještě poškození Turk streamu tak, aby byly od plynu odříznuty i Maďarsko a Srbsko. Blížíme se k obřímu konfliktu, v němž bohužel hrajeme roli obětního beránka. Nadto se ve své naprosté naivitě hrneme do první linie. Je zcela nepochybné, že Polsko, Slovensko a Česká republika budou sloužit jako předsunutý štít," píše dále Rajchl. A pokračuje:

„Nadto nemáme potřebnou vojenskou techniku, ani personální kapacitu v naší armádě, abychom se mohli jakkoliv účinně bránit. K tomu se řítíme do tak mohutné ekonomické krize, že nebudeme schopni zajistit ani základní životní potřeby pro naše obyvatele. USA s Ruskem hrají šachy, v nichž my plníme roli pěšce, jehož se bílý rozhodl obětovat pro získání lepší pozice na šachovnici," dodává Rajchl.
 
Rajchl dále tvrdí, že my poslušně plníme roli obětního beránka a sami dobrovolně běžíme na jatka. A naše vláda nás v tom běhu povzbuzuje a říká, že tam, kde jsou ta jatka, je ve skutečnosti bezpečná ohrádka, kde v klidu přečkáme zimu. Čím dřív si většina lidí v téhle zemi uvědomí, že je to lež, tím lépe pro nás, píše Rajchl. 

Také jsme psali:

Dále se Rajchl pozastavuje nad tím, že mnoha facebookovým válečníkům vůbec nedochází, že ta válka se může velmi rychle přesunout i na naše území. A že pokud si myslí, že nás někdo zachrání, tak trpí naprostou infantilní naivitou a čirou deziluzí. 

„Klíčová otázka, kterou by si každý měl v tuto chvíli položit, tedy zní - chceme se bezhlavě vrhnout do konfliktu s jadernou velmocí a riskovat fatální destrukci naší ekonomiky a celého našeho státu, nebo chceme tuhle krásnou zemi ve středu Evropy zachránit pro naše budoucí generace?", ptá se Rajchl.

A závěrem dodává: „Abych byl zcela konkrétní - souhlasili byste s pomocí Ukrajině i za cenu, že se válka přesune na naše území a že to bude třeba právě vaše žena nebo vaše dítě, které v ní zemře? Za mě je odpověď zcela jasná - nechci ani o procento zvyšovat riziko eskalace války. Chci mír pro Českou republiku - za každou cenu," uzavírá sovu úvahu předseda strany PRO Jindřich Rajchl. 

(böhm, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?