Tahle vláda je fakt zadarmo drahá, rozčílil se Mašek

politika

Poslanec za hnutí ANO Jiří Mašek se v komentáři na svém veřejném facebookovém profilu vyjádřil k projektu náhrady rodných čísel směrovými identifikátory, který nazval naprostým nesmyslem. A minstrovi Bartošovi vyslal jasný vzkaz, který si rozhodně za rámeček nedá. 

Tahle vláda je fakt zadarmo drahá, rozčílil se Mašek
Jiří Mašek (ANO)
28. května 2023 - 10:30

„Stát má v plánu zrušit rodná čísla. O tuto bitvu za desítky miliard korun neprojevuje přitom téměř nikdo zájem, ani občané ani firmy. Není to potřeba a nikdo to nechce! Vše připravuje kabinet vicepremiéra pro digitalizaci Ivana Bartoše. Piráti v akci, po nich potopa! Hlavně že jsou s Fialou na stejné vlně.

Od roku 2025 by se rodná čísla (RČ) měla stát minulostí. Namísto nich by měly být zavedeny tzv. bezvýznamové směrové identifikátory (BSI). Porovnání:

- Rodné číslo - 940228/3946
- BSI - 6cf37cfe-1386-459a-99e6beefff7a1527



Takže jinak, vážená vládo:
- Chci si ponechat svoje RČ.
- Fakt mi nevadí že z něj jde odvodit, zda jsem muž nebo žena.
- Fakt mi nevadí že z něj jde odvodit, můj věk.

Přátelé, pokud s tím má někdo problém, nechť to řeší individuálně na úřadech. Jsem zvědavý, kolik "potížistů" se najde. Tečka! Nechápu, co to je za dobu, kdy se musí většina přizpůsobit menšině, a ještě za to společně budeme platit desítky miliard. V době, kdy státní rozpočet je v těžkém minusu a vláda zatěžuje občany a firmy vyšším zdaněním. Navrhuji umožnit změnu těm, kteří mají problém s RČ, ale na jejich vlastní náklady. Hotovo.


Je to naprostý nesmysl, který v naší zemi způsobí neuvěřitelný chaos. Rodná čísla dlouhodobě a spolehlivě fungují. O tom jsem bytostně přesvědčen. Už teď vidím úřady, jak tenhle přechod bezproblémově zvládnou, a úředníky, jak tam ťukají ty kódy BSI. Jako by toho nebylo už teď dost. Funkční systém, který je prověřen mnoha lety používání, se nahradí něčím, co vlastně tak nutně nepotřebujeme, a hlavně to nikdo krom pirátů ani nechce!

Také jsme psali:
Polovina národa si doteď láme hlavu s číslicí za lomítkem, čtyřmístné piny od platebních karet si někdo zapisuje na papírky a teď všem dáte nekonečný, nezapamatovatelný a nelogický BSI kód. Jak to asi dopadne že. A na tuhle změnu snad v současnosti finance máme? Voni jsou fakt hlava, pane Bartoš. Na to jste přišel sám, nebo expertní tým Pirátů? Tahle vláda je fakt zadarmo drahá," uzavřel svůj komentář Mašek. 

(jk, Jiří Mašek, z fb profilu, foto: repro: facebook)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Souhlasíte s tím, že Fialova vláda zrušila tradiční mezivládní konzultace se Slovenskem?

Ano 15%
transparent.gif transparent.gif
Ne 74%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 11%
transparent.gif transparent.gif