Větvička: Kecy neschopneho

politika

V cele Gruzii se zastavil čas. Premier země Fijalošvili oznamil, že přesně ve 20 hodin, nula minut a nula sekund prohovoři k narodu. Asi se cosik stalo, pomyslel se lid a všeci se za minutu osum zhromaždili okolo televizoru, píše bloger Ladislav Větvička.

Větvička: Kecy neschopneho
Ladislav Větvička
30. června 2022 - 03:20

Duchodci se dali gruziňaka, aby se posilili a netrefil je šlak, děcka zežraly chačapuri a všeci společně strnule zirali na obrazovky.Už dluho neviděli tvař polityka, bo prezident od te doby, co podporoval fašizujici opatřeni koronopodfucku a na sklonku karyjery si pokazil zbytky reputace, už raději neleze do televize. Předchozi premier zas vystupoval tak dluho v haderce přes pysk, že vypadal jak muslimka v Dubaji a lidi zapomněli, jak opravdu vypada. Aji proto se na novu, neokukanu marketyngovu hračku s nazvem Fijalošvili lid těšil, Naštěsti je nezklamal. S gestama naučenyma asi na marketyngovych školenich procitěně pohovořil tak odborně, že neřekl vubec nic.



Cely jeho proslov měl tři faze:
  • Za všecko može předchozi vlada
  • Pokud za to nemože předchozi vlada, može za to Putin
  • Situace stoji kvuliva předchozi vladě a Putinovi za hovno, ale moja vlada to robi nejlip

Projev marketyngoveho panaka skončil a lid si oddechnul. Mohlo to dopadnut huř. Mohl vyhlasit valku Putinovi. Mohl vyhlasit, že na protest proti Marťanum se vzdavame plynu. Mohl zahajit preventyvni utok na Mukačevo.

Mohl tež:
  • Zbavit se mafianske struktury prorostle do jeho vlady
  • Přestat nakupovat předražene elektrony z německe burzy (Slovaci to zrobili, bo pohrozili menšinovym akcionařum, že pokud se jim to nebude libit, uvali na ně energetycku daň).
  • Odstupit od Gryndylu, zapomenut na překupniky, založit statni firmu na odkup ropy a plynu od přimych dodavatelu a zastavit cilenu sebedestrukci ekonomiky.


Naštěsti vše zustalo tajak předtym a země se može v klidu řitit do největšiho pruseru od zvoleni chlopa, co ma v Ruzyni to letiště. Fčil už vime, že s Fialošvilim je cesta do totalniho pruseru nevyhnutelna.

(rp,prvnizpravy.cz,blog,foto:arch.)



Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?