Větvička: Pochutnejte si na Big Banderovi

politika

Vzpomněl sem si na stary dobry Pulp Fiction. „Viš, jak se v Pařiži řika čtvrtlibraku se syrem?" „Oni mu neřikaj čtvrtlibrak se syrem?" „Ne, řikaji mu Royale cheese." „A co Big Mac?"Big Mac je Big Mac, ale řikaj mu Le Big Mac."

Větvička: Pochutnejte si na Big Banderovi
Ladislav Větvička
1. června 2023 - 02:20

Vystupili zme v Kyjevě na nadraži Romana Šuchevyča. To je ten synek, kery velel v době volyňskych masakru. Byl hlad, ale nebylo moc času, tuž zme vlezli na rychlovku do jakesi parodyje na Mekača, píše bloger Ladislav Větvička.

„Dejte mi Big Maca," oslovil sem servirku.

„To tady nevedeme, ale možeme vam nabidnut Big Banderu,"
odvětilo to švarne děvče.

Chvilu sem se zamyslel, jestli ja nebo ni, ale kamoš Helmut mě předběhnul: „Banderu nežeru," odpověděl te švarne děvuše a odtahnul mě pryč.


Hladovi zme se vydali po Romana Šuchevyča street a za Dněprem zme po Štefan Bandera Avenue dovalili k roklině v Babim Jaru. To je take hezke, romantycke misto, kaj Němci s Ukrajincama na podzim jednaštyrycateho povraždili několik desitek tisic Židu.


  
Prošli zme cely ten komplex Babiho Jaru a přemyšlali, jak je jednoduche zrobit z normalnich lidi vrahy. Prostě dostanu rozkaz a už vali do valky. A tam už system rozkazu a kolektyvni viny može zrobit valečneho zločinca aji z humanysty, bo ne každe zrnko pisku dokaže odolat drtive propagandě. Tuž o tym přemyšlajte, dokud je čas, bo jak už magoři v čele tohoto statu vydaju mobilizačni rozkaz, bude pozdě.



Hamburger, kery obvykle nežeru, zme si nakonec dali. Byl skvěly a nejmenoval se Bandera. Ten nazev ostatně s Banderu nema nic společneho. Pry je to odkaz na mexicku kuchyňu, kde bandera znamena vlajka. Sice nevim, co robi mexicka kuchyňa na Ukrajině, ale dvě ty vlajkove lodě zme zežrali. Byly fajne.

(rp,prvnizpravy.cz,blog,foto:arch,blog)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 17%
transparent.gif transparent.gif
Ne 67%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif