Viníkům nikdy neodpustíme, udeřil advokát Tomáš Nielsen

politika

Advokát Tomáš Nielsen po setkání se známou viroložkou Hanou Zelenou, která je vedoucí lékařkou prestižního virologického oddělení v Ostravě, připomněl hysterii v době kovidové a také dehonestace novinářů, které zůstaly bez omluvy. 

Viníkům nikdy neodpustíme, udeřil advokát Tomáš Nielsen
Tomáš Nielsen, Hana Zelená
3. června 2023 - 11:03

Známý advokát Tomáš Nielsen okomentoval své setkání s MUDr. Hanou Zelenou, Ph. D., uznávanou viroložkou, předsedkyní SMIS-lab a členkou Národního institutu pro zvládání pandemie. 

„Nádherné setkání s MUDr. Hanou Zelenou, Ph. D., uznávanou viroložkou, předsedkyní SMIS-lab a členkou Národního institutu pro zvládání pandemie. S opravdovým odborníkem, jehož dodnes nedokázali dehonestovat novináři, stát ani takové ty obsahově bezcenné iniciativy jako Semantic Visions, Evropské hodnoty, Čeští elfové, Manipulatori.cz apod.

Ještě včera jsem si myslel, že si jen popovídáme o minulosti. Jenže:

- V médiích se objeví dream team vakcinačního businessu - velký i malý Roman - Prymula a Chlíbek. A místo toho, aby je novináři zašlapali do země za to, co udělali našim dětem, nám, společnosti, média je dál berou jako odborníky.
- Světová zdravotnická organizace opravdu navrhuje pandemickou úmluvu, která zasáhne do suverenity členských zemí. A i náš parlament o této úmluvě bude rozhodovat. 
- Předseda České lékařské komory Kubek prosí prezidenta Pavla, aby mu pomohl prosadit povinné očkování proti covid-19 pro děti.

Tak jen, aby bylo jasno - pořád držíme spolu, dál budeme bojovat za odbornost, vždycky budeme na straně demokracie a vždy budeme trvat na tom, aby se všichni ti Prymulové, Chlíbkové, Maďarové, Smejkalové, Babišové, Vojtěchové, Válkové, Jágrové apod. museli jednou za zločiny covidové doby zodpovídat. 

A rád bych těm, kdo už si nepamatují na to, jak nám prof. Prymula zavíral hranice, ukázal text MUDr. Zelené, který, jakoby se ztratil v kontextu doby, který ale dokonale vystihuje, proč viníkům nikdy neodpustíme, proč my, právníci, nikdy nezapomeneme," napsal Nielsen, načež sdílel text viroložky Zelené z dob pandemie. 


„Představme si, že bychom chtěli vytvořit pandemii rhinovirů, což jsou viry běžné rýmy. V současné době se z virů způsobujících infekce dýchacích cest vyšetřuje prakticky jen SARS-CoV-2. V naší specializované laboratoři tvoří z celkového počtu vyšetření v roce 2020 97 % SARS-CoV-2, pouhá 3 % jde na vrub ostatním dvanácti respiračním virům. Naprostá většina z těch tří procent byla provedena v prvních třech měsících roku. Od té doby všechno převálcoval nový koronavirus.

Od začátku roku 2020 se zde vyšetřilo 100 000 vzorků na SARS-CoV-2. Z nich bylo 6,4 % pozitivních. Za stejnou dobu se ve stejné laboratoři vyšetřilo 60 vzorků na rhinoviry. Z nich bylo pozitivních 6, včetně vzorku zemřelého měsíčního kojence. Rýma je banální nemoc, běžná viróza. Rhinoviry nikoho nezajímají, téměř se nevyšetřují.

Kdybychom místo 60 vzorků na rhinoviry (6 pozitivních, 1 mrtvý) vyšetřili 100 000 vzorků, v celé republice milión (bylo by to při stejném poměru 100 000 pozitivních a 16 000 mrtvých) a na celém světě miliardu (100 miliónů pozitivních a 16 miliónů mrtvých), už by to byla pěkná pandemie. Rhinovirus sice většinou dělá jenom rýmu, ale může být také nebezpečný. U malých dětí a starých lidí je vůbec nejčastějším původcem zápalů plic. Až 9,6 % hospitalizovaných seniorů s rhinovirem zemře právě na zápal plic.

Podobné by to bylo i s jinými viry, protože čím víc vzorků vyšetříme, tím víc případů odhalíme.

PCR pozitivita znamená jen to, že je ve vyšetřeném vzorku přítomna část virové RNA. Nikoliv celý virus. Nic to neříká o tom, zda je dotyčný infekční. Člověk nakažený SARS-CoV-2 je infekční maximálně týden. PCR, jako pomocná metoda, vykazuje pozitivitu běžně týdny i měsíce. Jde o klinicky falešně pozitivní výsledky. Vyšetření PCR je bez klinického kontextu bezcenné.

Také jsme psali:

Za této situace nelze reálně hodnotit význam a rozsah infekcí způsobených SARS-CoV-2. Žádné jiné infekční onemocnění dosud nikdy nebylo v tak masivním rozsahu, bez kontextu klinického stavu, testováno. Nemáme žádné srovnání s jinými infekcemi, a proto nedokážeme současná čísla kvalifikovaně interpretovat. Nevíme co je moc, co je málo, co je normální, co nenormální. Pozitivní výsledek jediného testu je automaticky prohlášen za diagnózu. Aniž by dotyčného vyšetřil lékař.

S komunitním šířením viru bude mezi pozitivně testovanými přibývat osob s náhodně zachycenou zbytkovou RNA po dříve prodělané infekci. Počet „případů“ bude dlouho narůstat a „epidemie“ se bude uměle a naprosto zbytečně prodlužovat. Stejná situace bude u pacientů v nemocnicích. Počet hospitalizovaných i zemřelých s pozitivním PCR testem na SARS-CoV-2 dál poroste. To bude využito jako argument pro další testování a další represivní opatření.

Diagnostiku infekčních nemocí je nutné neodkladně vrátit do ruku kvalifikovaných lékařů, kteří budou pomocná vyšetření indikovat a jejich výsledky interpretovat na základě pacientových příznaků a výsledků ostatních laboratorních vyšetření. Je nejvyšší čas přestat mrhat drahými PCR testy v neindikovaných případech a přestat počítat „pozitivní případy“ bez klinického kontextu. Je nejvyšší čas protestovat proti testování bezpříznakových jedinců. V opačném případě nebude v budoucnu problém si vybrat jakýkoliv jiný virus a stejným způsobem začít hon na pozitivní, testovat zdravé, lehce nemocné, těžce nemocné i umírající. Ve všech skupinách budou pozitivní a pandemie s milióny mrtvých je tu zpět, napsala renomovaná lékařka MUDr. Hana Zelená, Ph.D.

„Ke koronaviru by se měli vyjadřovat skuteční odborníci, lidé z praxe. Je mi velkou ctí, že mohu poskytnout prostor blogu paní MUDr. Haně Zelené, Ph.D., vedoucí lékařce prestižního virologického oddělení v Ostravě. Vážená paní kolegyně, děkuji. Srdečně. Jan Hnízdil," okomentoval tehdy článek Hany Zelené lékař Jan Hnízdil.

Také jsme psali:

Text, který sdílel na sociálních sítích Tomáš Nielsen okomentovala i senátorka Jana Zwyrtek Hamplová. 

„Přesně tak. Podepisuji každé slovo. Hanka je úžasná, a ti jmenovaní nadále bezohlední lidé, kteří dál chtějí manipulovat jinými lidmi, a nejen že to, co prováděli, považují za normální, oni v tom nadále hodlají pokračovat. Je to až neuvěřitelné - namísto aby se omluvili a odešli do propadliště dějin, zcela naopak - opět nám chtějí diktovat svá moudra. Musíme se zamyslet, co s nimi. To už přece nemůžeme připustit," napsala senátorka Zwyrtek Hamplová. 


(dan, prnvizrpavy.cz, foto: fb)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 17%
transparent.gif transparent.gif
Ne 67%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif