Brněnský dopravní podnik: Letní řidičský kurz se otvírá zájemcům

regiony

Dopravní podnik města Brna nabízí dlouhodobou brigádu vysokoškolským studentům. Přihlásit se můžou do kurzu pro řidiče tramvaje. Pracovní příležitost je určena pro vysokoškoláky od 21 let. Řídit by mohli začít už po letních prázdninách.

Brněnský dopravní podnik: Letní řidičský kurz se otvírá zájemcům
Ilustrační foto
31. března 2023 - 11:00

Momentální výpomoc, ale i vidina dlouhodobých zaměstnanců z oboru. DPMB má se studenty brigádníky jen ty nejlepší zkušenosti. Aktuálně jich pro podnik pracuje 14. „Už v minulosti se nám tito brigádníci z řad vysokoškoláků osvědčili. Přichází především z technických oborů, což se nám hodí.  Řada z nich totiž u nás po úspěšném ukončení studia zůstává a nachází uplatnění na jiné pozici. Předchozí zkušenosti z provozu jsou pak pro ně výhodou,“ popsal generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Přes vysokoškolskou brigádu se do podniku dostal například Matěj Ludvík, který aktuálně pracuje na oddělení stavebních investic. „Kurz na tramvaje jsem absolvoval ve druhém ročníku studia stavební fakulty VUT. Když jsem si o rok později vybíral konkrétnější odbornost, kolejové stavby, i díky brigádě na tramvajích, pro mě byly jasnou volbou,“ uvedl Ludvík.  

Zájemci o brigádu, která bude řešena dohodou o pracovní činnosti, musí mít řidičské oprávnění skupiny B. Prvním krokem je úspěšné absolvování psychologického vyšetření, následně účastníci kurzu projdou 35denní teoretickou výukou a praktickým výcvikem. Na závěr je čeká složení zkoušek. Již během kurzu účastníci pobírají mzdu.



Požadavky:
  • věk od 21 let
  • řidičské oprávnění skupiny B
  • výpis z rejstříku trestů
  • výpis z evidenční karty řidiče včetně bodového hodnocení

DPMB zajistí:
  • dopravně psychologické vyšetření
  • vstupní lékařskou prohlídku včetně odborných lékařských vyšetření
Bližší informace zájemci najdou na stránkách www.dpmb.cz/kariera. Kurzy pro vysokoškoláky organizoval DPMB i v minulosti. Už v roce 2008 se mohli zájemci přihlásit do kurzu na řidiče autobusu. Od roku 2016 pak DPMB nabízí vysokoškolákům pravidelný přivýdělek na tramvajích.  

Jihomoravskenovinky.cz informovala Mgr. Barbora Doležalová, tisková mluvčí DPMB, a.s..

(rp,jihomoravskenovinky.cz,foto:dpmb)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?