Den otevřených dveří v kohoutovické kavárně a cukrárně GRAND PRIX

regiony

Během sobotního dne proběhlo další zpřístupnění objektu bývalé kavárny a cukrárny Grand Prix v brněnských Kohoutovicích.

Den otevřených dveří v kohoutovické kavárně a cukrárně GRAND PRIX
GRAND PRIX
28. března 2023 - 11:00

Celkově se na unikátní 360° výhled přišlo podívat téměř tři sta návštěvníků, na které čekal nejen opravený prostor s výhledem do okolí, ale také unikátní výstava dobových artefaktů z Velké ceny Československa.

„Pro Kohoutovice je tento objekt unikátní skvost, kterého si vážíme a nově jsme ho zpřístupnili všem obyvatelům. Mimo krátkodobé pronájmy na oslavy, prezentace a další setkání našich obyvatel jsme do programu zařadili i dny otevřených dveří, díky kterým chceme pravidelně tento prostor prezentovat,“ komentoval událost kohoutovický starosta Jakub Hruška (KDU-ČSL).

Letošní otevření prostor bylo doplněno o mimořádnou výstavu dobových artefaktů Velké ceny Československa. Tu ze soukromé sbírky zapůjčil pan Jaroslav Mareček, který je sportovním fotografem a velkým nadšencem brněnského okruhu.

„Máme velkou radost, že jsme mohli společně s panem Marečkem návštěvníkům ukázat kus historie, vedle dobových fotografií a popisků tratí a jednotlivých závodníků si mohli naši hosté prohlédnout i části jednotlivých tratí, nebo dokonce medaile pro traťové komisaře,“ dodává starosta Hruška.

Pro velký úspěch a zájem větší, než byla možná kapacita se vedení Kohoutovické radnice rozhodlo, že v blízké budoucnosti na tuto událost naváže a otevře prostor i dalším návštěvníkům.



Nejbližší veřejná akce, která je zde ohlášena, je mimořádně atraktivní setkání s architektem, který nejen tento prostor, ale i celé kohoutovické sídliště projektoval, pan architekt Černý. Beseda s panem architektem Jaroslavem Černým, spoluautorem sídliště Kohoutovice je naplánována na 26. dubna v 18 hodin. Mimo dobových fotografií a dalších materiálů se mohou návštěvníci těšit na besedu a komentáře k těmto artefaktům z doby výstavby Grand Prix a celého sídliště. Vzhledem k omezené kapacitě prostoru bude celé setkání dostupné i online.

Jihomoravskénovinky.cz informoval Bc. Jakub Hruška, starosta MČ Brno-Kohoutovice.

(rp,jihomoravskenovinky.cz,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif