Dobrovolní hasiči z Těrlicka konečně mohou pořádat bezpečné závody

regiony

Hasiči ze Sboru dobrovolných hasičů Těrlicko-Hradiště už můžou pořádat hasičské soutěže bez nutnosti přebíhat přes frekventovanou silnic.

Dobrovolní hasiči z Těrlicka konečně mohou pořádat bezpečné závody
Ilustrační foto
26. června 2022 - 12:00

Díky daru 250 tisíc Kč od Nadace ČEZ vybudovali plošinu, která dosavadní trať nevyhovující pravidlům hasičského sportu prodloužila na potřebných 75 metrů. Součástí nové plošiny je i lanové centrum pro zlepšování fyzické kondice a obratnosti mladých hasičů i dalších dětí z obce.

„Konečně můžeme pořádat oficiální soutěže a zvát na ně hasiče z okolí. Naši žáci a dorostenci patří k nejlepším v okrese, tak si zaslouží, aby se mohli předvést i na domácí půdě,“ řekl velitel SDH a vedoucí mládeže Ladislav Kala. Jeho svěřenci to potvrdili hned pár dní po instalaci plošiny, když starší žáci obsadili první i druhé místo a jejich mladší kamarádi získali ve své kategorii za výborný výkon bronz.

„Mám radost, že jsme hradišťské hasiče mohli díky Nadaci ČEZ podpořit. Jejich tým dobrovolníků je opravdu výborný a má za sebou spoustu práce, o čemž svědčí poličky plné pohárů ze soutěží. Tak jako v mnoha vesnicích jsou hasiči motorem sportování a společenského života, v Hradišti to platí dvojnásob,“ poděkoval energetikům i hasičům Martin Polášek, starosta obce Těrlicko, do které Hradiště patří.



Díky podpoře Nadace ČEZ vybudovali hasiči ocelovou konstrukci, na kterou teď umísťují cílové terče, čímž dokončili plnohodnotnou dráhu pro tréning a pořádání soutěží v hasičském sportu. „Obzvláště dětem taková dráha opravdu chyběla, trénink u nás byl vždy jiný než skutečné závody na regulérních tratích,“ dodal Ladislav Kala.

SDH Těrlicko-Hradiště má 90 dospělých členů a 51 dětí. Jako jeden z mála sborů v republice má i ryze dívčí týmy. Kromě likvidace požárů se hasiči z Hradiště věnují také prevenci, podporují sportování dětí a starají se o společenský život v obci.

Informoval Vladislav Sobol, mluvčí ČEZ.

(rp,moravskoslezskenovinky.cz,foto:cez)



Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?