Dvakrát měř, jednou řež

regiony

Reakce hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka:

Dvakrát měř, jednou řež
Hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek
6. června 2023 - 12:00

S železnou pravidelností se mi dostávají do rukou demagogické tiskové zprávy hnutí ANO, na což si asi budu muset, vzhledem k blížícím se volbám, zvyknout. Ačkoliv jsem se naposledy snažil reagovat, vysvětlovat, výsledek se opět nedostavil. A tak nezbývá, než uvést na pravou míru alespoň některé z nesmyslných útoků.       

Když už má opozice nutkavou potřebu neustále špinit naši práci, kterou se snažíme s krajskými radními vykonávat maximálně zodpovědně a pro dobro našich obyvatel, mohla by být ve svých snahách alespoň důsledná a prostudovat si materiály a ne jen slepě střílet do práce mnoha dalších odborníků a vzdělaných lidí.

O tom, že by v kraji měla vzniknout nová škola, totiž nikde nepadlo ani slovo. Nejedná se o novou školu, ale o rozšíření oborové nabídky ve stávající Fakultě ekonomické ZČU v Plzni na pracovišti v Chebu. Jedná se o program, který je tvořen přesně na míru pro potřeby kraje. Pracovali na něm odborníci ze ZČU ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou Karlovarského kraje a zástupci firem a společností v Karlovarském kraji. Pokud hnutí ANO považuje vytvoření jedinečného funkčního studijního programu, který nemá na území České republiky obdoby, a který by do našeho kraje mohl přivést mladé lidi, kteří tu mohou po dokončení studia získat pracovní uplatnění a zvrátit současný stav absence odborných pracovníků v podnicích a firmách, pak si nejsem jist, zda jde opozičnímu hnutí o dobro občanů. Vidím to tak, že se snaží útočit na všech frontách a za každé situace, ať už jsou naše kroky jakékoliv. Ještě bych doplnil, že termín zahájení studia pro první ročník bude v akademickém roce 2024, pokud škola získá potřebnou akreditaci. Že pro tento krok udělá ZČU maximum, absolutně nepochybuji.

K ostatnímu bych snad jen dodal, že bez nápadů a vizí není možné Karlovarský kraj posouvat dál. Neslibujeme proto termín, kdy by mohla začít fungovat nová klinika, která by mohla pomoci vyřešit problém s chybějícími stomatology. Snažíme se jen informovat veřejnost o tom, že se dané problematice věnujeme. Příslibem nám nyní může být počet stipendistů z řad studentů medicíny – všeobecného lékařství a stomatologie, kteří se podepsáním smlouvy o pobírání stipendia ve výši 150 tisíc korun ročně zavázali k návratu do kraje a k vykonávání své práce právě na jeho území. Takových stipendistů máme již více než 50, což je pro nás  zadostiučiněním, že naše krajská vláda pracuje v souladu se zájmy a potřebami obyvatel Karlovarského kraje.  

Hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Informovala Jitka Čmoková za Krajský úřad Karlovarského kraje.

(jv,karlovarskenovinky.cz foto:arch.kú)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif