Frýdek-Místek: Objasněná série krádeží

regiony

V minulém týdnu frýdecko-místečtí kriminalisté zadrželi čtyřicetiletého muže, kterého měli v hledáčku. Ve Frýdku-Místku a okolí se měl v průběhu měsíce září dopouštět majetkové trestné činnosti. A škála odcizených věcí byla opravdu široká, od elektrického nářadí až po pečivo.

Frýdek-Místek: Objasněná série krádeží
Z místa činu
2. října 2022 - 12:00

Opakovaně trestaný muž se měl během necelých tří týdnů vloupat do několika objektů, odkud si odnášel nejčastěji různé pracovní nářadí - vrtačky, brusky, řezačku či rozbrušovačku, ale také tablet, mobilní telefon či finanční hotovost.

Ve dvou případech měl odcizit z jednoho areálu také uskladněné prázdné pivní sudy, v dalším případě pak měděné kabely z nákladové rampy. A protože měl peníze, které získal za odcizené věci, použít pro svou obživu na jídlo a cigarety, nepohrdnul ani bednami s pečivem. Do těch se měl dvakrát dostat po překonání zámku a odnést si různé druhy pečiva, které měl následně zkonzumovat.



Kriminalisté muže obvinili z přečinu krádeže a poškození cizí věci. Obviněný s policisty spolupracoval. K trestné činnosti se doznal a při výslechu uvedl, že skutků se dopouštěl, protože byl ve finanční tísni. Svými jednáními způsobil škodu na odcizených věcech přesahující 270 tisíc korun. Jelikož byl muž v červnu odsouzen za předchozí majetkovou trestnou činnost k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který doposud nevykonal, putoval rovnou za mříže. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody na dalších až pět let.

Moravskoslezskénovinky.cz informovala nprap. Bc. Kateřina Kubzová, tisková mluvčí KŘP Moravskoslezského kraje.

(rp,moravskoslezskenovinky.cz,foto:krp msk)



Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?