Hanácké náměstí v Kroměříži ozdobí nová výsadba květin

regiony

Nová květinová výzdoba bude od dubna krášlit Hanácké náměstí. „Kolem šesti stromů, platanů ve středu náměstí, budou vysazeny lilie, dvouletky a letničky, aby takto vylepšené záhony kvetly celou sezonu.

Hanácké náměstí v Kroměříži ozdobí nová výsadba květin
Ilustrační foto
23. března 2023 - 07:30

„Barvy lilií byly volené tak, aby korespondovaly s okolní zástavbou, takže budou kvést žlutě, oranžově a bíle,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

Kroměřížská radnice v posledních letech vysadila kvetoucí rostliny na více než dvou desítkách míst, například na Velkém náměstí, na náměstí Míru, na Masarykově náměstí, na Sněmovním náměstí, Komenského náměstí či v ulicích Tovačovského, Albertova, Velehradská, U Rejdiště a Spáčilova nebo v Bezručově parku.



„Letos zakvetou také narcisy na Slovanském náměstí. Momentálně preferujeme okrasné výsadby ve směsích trvalek, cibulovin, travin a polokeřů a keřů, které doplňují a nahrazují klasické výsadby letniček, které jsou po stránce údržby i pořizovacích nákladů výrazně náročnější,“ dodal správce městské zeleně Martin Posolda. Město letos na výsadby květin uvolní 100 tisíc korun.

Zlínskénovinky.cz informoval Jan Vondrášek, tiskový mluvčí, Městský úřad Kroměříž.

(rp,zlinskenovinky.cz,foto:meukromeriz)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?