Klub českých turistů získá na obnovu značení individuální dotaci

regiony

​Karlovarský kraj dlouhodobě podporuje aktivity Klubu českých turistů, který se stará o značení všech cyklistických tras na území regionu.

Klub českých turistů získá na obnovu značení individuální dotaci
Ilustrační foto
5. června 2023 - 12:00

I letos krajští radní schválili individuální dotaci ve výši 400 000 korun. Kromě cyklotras projde revizí také informační systém lyžařských tras.

„Jízda na kole je jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak trávit volný čas i aktivní dovolenou, proto každoročně poskytujeme příspěvek na kvalitní označení cyklostezek. Jejich síť je na území kraje skutečně hustá a nabízí různě stupně obtížnosti, což, věřím, povede k úspěšné nadcházející sezoně a přivítáme spoustu tuzemských i zahraničních cykloturistů,“ uvedl uvolněný člen zastupitelstva Pavel Čekan.



Klub plánuje větší část dotace, konkrétně 300 000 korun, využít na obnovu značení cyklotras ve značkařských obvodech Cheb, Karlovy Vary a Sokolov v celkové délce 2 240 kilometrů. Zároveň dojde na vyznačení nové trasy Prameny–Toužim, která je součástí Cyklotrasy 2029, nebo prodloužení trasy z Březové do Sokolova na páteřní Cyklostezce Ohře. Kromě toho klub provede také kontrolu, následné opravy a údržbu směrovníků lyžařských tras. Z částky 100 000 korun se uhradí potřebný materiál i náklady na činnost v terénu. Poskytnutí dotace musí ještě schválit krajské zastupitelstvo.

Informovala Jarmila Ivasková za Krajský úřad Karlovarského kraje.

(jv,karlovarskenovinky.cz foto:arch.kú)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?