Kraj Vysočina je partnerem Mezinárodní hokejové školy

regiony

Už po desáté uspořádá Hokejový svaz na Vysočině Česko-finskou hokejovou školu. Hokejový kemp se bude konat 25. - 31.července 2023 v Pelhřimově.

Kraj Vysočina je partnerem Mezinárodní hokejové školy
Předání oficiálního vozu hokejového kempu
9. června 2023 - 11:00

Kemp je určený třináctiletým hráčům. Má pomoci k rozvoji jejich dovedností s využitím nových tréninkových metod. Partnerem kempu je Kraj Vysočina.
 
Pořadatelství školy se v minulosti střídalo mezi Českem a Finskem. Bedřich Ščerban z jihlavské pořadatelské Dukly věří, že by to tak mohlo být i v budoucnu. „Bude to záležet i na tom, jaký dojem si Finové letos z Vysočiny odvezou,“ říká Ščerban. Předchozí úspěšné ročníky kempu se konaly v Jihlavě. Domovský stadion Dukly  je ale kvůli chystané stavbě nové arény uzavřený, proto jsou tréninkové aktivity mladých sportovců soustředěny do Pelhřimova. Zatímco jihlavský stadion měl led na novou sezonu připravený už 21. července, v Pelhřimově se obvykle chladí až od 15. srpna. Kvůli škole to bude letos dřív. Hokejový kemp je nekomerční, což je podle Ščerbana rozhodující pro rozvoj talentovaných hráčů ze všech sociálních vrstev. Třicítka účastníků je rozdělena do dvou týmů, bez ohledu na národnost nebo příslušnost k týmu.



Součástí kempu bude letos také trenérský seminář, který povede psycholog Marian Jelínek. „Rozhodli jsme se, že seminář otevřeme i pro rodiče a ostatní sporty. Marian Jelínek je jeden z našich nejvýznamnějších psychologů, který spolupracuje s hvězdami individuálních i kolektivních sportů," řekl Ščerban. Seminář se bude věnovat výchově hráčů v předpubertálním a pubertálním věku.

NovinkyVysočina.cz informovala Eva Neuwirthová, tisková mluvčí, Kraj Vysočina.

(rp, novinkyvysocina.cz,foto:krajvysocina)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif