Krnovská nemocnice uspěla v prestižní anketě

regiony

Česko zná vítěze sedmnáctého ročníku prestižní ankety „Nejlepší nemocnice 2022“. Sdružené zdravotnické zařízení Krnov se v rámci Moravskoslezského kraje umístilo třikrát tzv. na „bedně vítězů“.

Krnovská nemocnice uspěla v prestižní anketě
Ocenění
7. prosince 2022 - 12:00

V kategoriích hospitalizovaní pacienti a ambulantní pacienti získalo druhá místa. V rámci ankety mezi zaměstnanci nemocnice obsadila třetí místo.

Úspěch v anketě potěšil náměstkyni pro ošetřovatelskou péči Šárku Tavandzi: „V krnovské nemocnici si zakládáme na poskytování kvalitní péče a spokojenost pacientů je pro nás velmi důležitá. Jako akreditovaná nemocnice máme zájem, aby námi poskytovaná péče byla na co nejvyšší úrovni. I díky těmto dotazníkům máme od pacientů zpětnou vazbu, která nám ukazuje, zda se nám naše práce daří.“

Anketa probíhala od 1. února do 31. srpna 2022. Do sedmnáctého ročníku se zapojilo 148 nemocnic z celé České republiky a online i fyzické dotazníky odevzdalo bezmála 90 tisíc respondentů. Organizátorem ankety je nezisková organizace HealthCare Institute, která se snaží o zvyšování bezpečnosti a kvality poskytovaných služeb v českém zdravotnictví. Cílem ankety je sestavit přehledný žebříček nemocnic v celé ČR, a to podle míry spokojenosti ambulantních i hospitalizovaných pacientů, spokojenosti zaměstnanců, míry bezpečnosti i finanční kondice jednotlivých nemocnic.



Ředitel nemocnice MUDr. Ladislav Václavec, MBA chce nadále zkvalitňovat péči pro pacienty z celého regionu. „Čeká nás velice náročný rok, kdy za plného provozu jen s částečným omezením operativy uskutečníme kompletní rekonstrukci operačních sálů. Opravíme a zmodernizujeme LDN ve Městě Albrechticích, vybudujeme rehabilitační respirium, pořídíme nové kogenerační jednotky, nový CT přístroj a ve dvou pavilonech vybudujeme potřebnou vzduchotechniku a na střechy umístíme fotovoltaiku. Navíc nás čeká celá řada drobných projektů. Vše, co děláme, je pro blaho našich pacientů. A věříme, že to ocení, ať už v anketě či jen slovně při setkání s naším personálem,“ dodal ředitel Václavec.

Moravskoslezskenovinky.cz informoval Bc.Jiří Krušina, personální a marketingový náměstek, SZZ Krnov.

(rp,moravskoslezskenovinky.cz,foto:ssz krnov)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?