Limity na přivaděče dálnice D35 by měla vláda odstranit usnesením

regiony

Před týdnem se uskutečnilo jednání zástupců Pardubického kraje s představiteli Ministerstva dopravy a Státního fondu dopravní infrastruktury.

Limity na přivaděče dálnice D35 by měla vláda odstranit usnesením
Jednání
23. března 2023 - 11:30

Hovořilo se o odstranění limitů pro stavbu jednotlivých přivaděčů dálnice D35 a o možném navýšení prostředků na jejich stavbu.

„Domluvili jsme se, že Ministerstvo dopravy předloží na vládu usnesení, na jehož základě budou odstraněny limity na stavbu jednotlivých přivaděčů při zachování celkového limitu 2,7 miliardy korun. Původně celou problematiku řešilo pouze memorandum, ale po dohodě bude rozvolnění zakotveno přímo v usnesení vlády,“ uvedl náměstek hejtmana Pardubického kraje Michal Kortyš.

Jednání by měla pokračovat letos v červnu, kdy se bude hovořit o navýšení tranše pro letošní rok. „V tu chvíli budeme vědět, jak postupují jednotlivé stavby přivaděčů. Pokud by šlo všechno podle plánu, žádali bychom navýšení alespoň o 180 milionů korun a letos bychom tak prostavěli celkem 760 milionů korun,“ uvedl Kortyš.

ŘSD v letošním roce plánuje zahájení stavby dalších úseků D35

Původně bylo pro letošní rok na stavbu přivaděčů připraveno 350 milionů korun a 233 milionů kraj převedl z minulého roku. Pardubický kraj má na stavbu přivaděčů přislíbeno celkem 2,7 miliardy korun.

„Tato částka byla nastavena před několika lety a už neodpovídá současným cenám zhotovení staveb. O navýšení celkové částky na stavbu přivaděčů budeme i nadále jednat,“ dodal Kortyš.

Pardubickénovinky.cz informoval Mgr.Dominik Barták, tiskový mluvčí Pardubického kraje.

(jv,pardubickenovinky.cz,foto:arch.kú)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 80%
transparent.gif transparent.gif
Ne 10%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif