Loupež na čerpací stanici v Českém Těšíně byla objasněna

regiony

Do druhého dne od spáchání loupeže na čerpací stanici v Českém Těšíně zadrželi policisté územního odboru Karviná možného pachatele.

Loupež na čerpací stanici v Českém Těšíně byla objasněna
Z místa zásahu
6. června 2023 - 12:00

V polovině května po půl deváté dopoledne vstoupil do provozovny čerpací stanice v Českém Těšíně maskovaný muž. V ruce svíral nůž a pod pohrůžkou užití násilí přinutil obsluhu k otevření pokladny. Žena v obavě o svůj život jeho požadavek splnila. Z otevřené zásuvky pokladny následně vytáhl bankovky a strčil je do kapsy. Z regálu ještě odcizil několik krabiček cigaret a z místa utekl.

Ihned po ohlášení „rozjeli“ policisté rozsáhlé pátrání po možném pachateli, do kterého se zapojili policisté i kriminalisté nejen z Českého Těšína, ale také Orlové, Havířova a Karviné. Precizní a důkladná operativní činnost, všímavost, místní a osobní znalost všech zúčastněných vedla k zadržení podezřelého muže. Na základě vyhodnocených poznatků jej policisté 1. oddělení obecné kriminality obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.



Muž s kriminalisty spolupracoval, spáchání skutku nepopíral. Uvedl, že peníze již všechny utratil, především za cigarety a pití. Vzhledem k jeho trestní minulosti je obviněný ve vazbě. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Moravskoslezskenovinky.cz informovala por. Mgr. Daniela Vlčková, tisková mluvčí, Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

(rp,moravskoslezskenovinky.cz,foto:krp msk)



Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?