Nord Stream 1 & 2 zjevně vyhozen do povětří na příkaz Joea Bidena

regiony

Jak uvádí americký novinář a držitel Pulitzerovy ceny Seysmour Hersh v obsáhlé investigativní zprávě, Nord Stream 1 & 2 byly ve skutečnosti vyhozeny do povětří na příkaz amerického prezidenta Joe Bidena.

Nord Stream 1 & 2 zjevně vyhozen do povětří na příkaz Joea Bidena
Ilustrační foto
9. února 2023 - 06:20

Přípravy na to probíhaly od podzimu 2021. Do kampaně se zapojilo i Norsko. Hersh vysvětluje, jak byl výbuch proveden, kdo v americké vládě o útoku věděl a jak byla operace údajně skryta před americkým Kongresem. V podstatě to byla tajná akce CIA. CIA mezitím zpochybnila výpověď Seymoura Hershe.


Renomovaný novinář jako první informoval o masakru v My Lai ve Vietnamu a mučení v Abu Ghraib nebo o falešném útoku sarinem v Sýrii během války ve Vietnamu. Podle jeho vyšetřovací zprávy o detonaci Nord Stream 1 a 2 připojili potápěči amerického námořnictva k plynovodům Nord Stream loni v létě během operace NATO Baltops 22 od 5. do 17. června výbušná zařízení C4, která byla explozivně zapálena bójí svrženou z letadla. prasknutí potrubí.



Sabotáž Nord Stream 1 a 2 je považována za nejzávažnější teroristický útok od konce druhé světové války, ne-li dokonce za nevyslovené vyhlášení války nejméně dvěma zeměmi NATO proti jednomu z jejich oficiálně „spojenců a partnerů“: Spolkové republice Německo. Hersh tvrdí, že teroristický útok v Baltském moři řídil Jacob Sullivan, poradce pro národní bezpečnost, ministr zahraničí Anthony Blinken a Victoria Nulandová, náměstkyně ministra pro politické záležitosti.

Pokud nelze Seymoura Hershe vyvrátit, politické důsledky s ohledem na vztah Německa a USA resp EU a NATO je stále nepředvídatelný. Ukrajina je mezitím na pokraji národního kolapsu a v ulicích země jsou násilně rekrutováni šestnáctiletí mladíci.

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif