Praha 4 také letos pracuje s participativní částí rozpočtu

regiony

Městská část Praha 4 při schvalování rozpočtu na rok 2023 vyčlenila 3 miliony korun na proces participativního rozpočtování.

Praha 4 také letos pracuje s participativní částí rozpočtu
Ilustrační foto
27. ledna 2023 - 12:30

Cílem je zlepšit stav prostředí a fungování městské části a zapojit do plánování a rozhodování veřejnost. Harmonogram a pravidla participativního rozpočtu na letošní rok dnes schválila Rada městské části Praha 4.

„V rámci participativního rozpočtu občané podávají podněty, co by se za vyčleněné finance mohlo v Praze 4 zlepšit, vybudovat nebo opravit. Městská část je posoudí z hlediska realizovatelnosti a vyvrcholením celého procesu je hlasování o tom, které podněty mají být z peněz participativního rozpočtu uskutečněny,“ uvedl starosta Ondřej Kubín (ODS).

Participace se letos bude týkat tří okruhů: regenerace zeleně, opravy chodníků a rozšiřování počtu parkovacích míst.

Valorizace nájmů odpovídá polovině roční míry inflace

Harmonogram je nastaven tak, aby zahrnul již existující podněty občanů a zapracoval i podněty nové. V každém ze tří okruhů pracovní skupina posoudí realizovatelnost a vybere při splnění kritérií k hlasování vždy nejméně šest podnětů tak, aby byl brán ohled na všechny části Prahy 4. O realizaci se poté rozhodne hlasováním veřejnosti.

Prazskenovinky.cz informoval Jiří Bigas, tiskový mluvčí Úřadu MČ Praha 4.

(jv,prazskenovinky.cz foto:arch)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif